image
 |  2 27 Червня 2018 | 22:16

Польський президент підписав зміни до скандального закону про ІНП

Президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки до закону про Інститут національної пам’яті Польщі.
Про це повідомляється на сайті президента Польщі, - інформує "УП".
"Ця поправка скасовує положення про покарання тюремним строком заяви про польську співучасть в нацистських злочинах під час Другої світової війни", - йдеться у повідомленні.

Раніше, за інформацією "Польського радіо", Сенат вслід за Сеймом ухвалив зміни до закону про ІНП. За схвалення змін голосували 76 сенаторів, один був проти і один утримався.
У вилучених статтях йдеться лише про "публічне приписування польському народу відповідальності за злочини Третього рейху".
Згадка про "злочини українських націоналістів" лишається, як і відповідальність за це.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Це спроба Польщі переписати світову історію», – Вітів про «антибандерівський» закон (ВІДЕО)
6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів і штрафи та тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.
Водночас Дуда попросив Конституційний суд перевірити статті закону, в яких згадуються "українські націоналісти" і термін "Східна Малопольща".
Ізраїль виступив категорично проти нових поправок до закону про Інститут національної пам’яті, заявляючи, що Польща переписує історію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль відкликає свого посла із Польщі через закон про ІНП, – польські ЗМІ
США засудили рішення президента Польщі підписати закон, наголосивши, що він негативно впливає на свободу слова і наукові дослідження.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські помилки: союз орла та свастики

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити