image
 |  2 26 Липня 2018 | 09:37

У Гельсінки Путін подарував Трампу м'яча з мікрочіпом

У футбольному м'ячі, який президент Російської Федерації Володимир Путін подарував президенту США Дональду Трампу, знайшли мікрочіп.
Про це пише "Вголос" із посиланням на Bloomberg. 
«Маркування на м'ячі вказує на те, що в ньому міститься чіп із крихітної антеною, яка з'єднується з сусідніми телефонами», – йдеться в повідомленні.

Водночас, у компанії Adidas повідомили, що під час виробництва м'яча мікросхема NFC розміщується всередині, під логотипом. Таким чином, шанувальники можуть отримувати доступ до відеозаписів гравців і записів змагань, якщо наблизити мобільний пристрій до м'яча.
Ця функція є в м'ячі матчу кубка Чемпіонату світу з футболу 2018 року. На сайті Adidas він продається за 165 доларів.
На фотографіях із прес-конференції в Гельсінкі, під час якої Путін презентував м'яч Трампу, видно відповідний логотип, під яким розміщується мікросхема. Але з фото не зрозуміло, чи могли цю мікросхему видалити і замінити на шпигунський пристрій, або ж підробити м'яч спеціально для зустрічі двох лідерів.
«Процес перевірки безпеки, який проводиться для всіх подарунків, було проведено і щодо футбольного м'яча», – заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Нагадаємо, 16 липня Дональд Трамп та Володимир Путін зустрілися у Гельсінкі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити