image
 |  0 27 Липня 2018 | 11:23

Супрун: кого безкоштовно лікуватимуть від гепатиту С

Українців почнуть безкоштовно лікувати від гепатиту С новітніми ліками. Їх закупило МОЗ України за найнижчу за всю історію державних закупівель ціну - 89 доларів. Завдяки цьому їх вистачить усім, хто стоїть у черзі на лікування.
Про це повідомляє пресс-служба МОЗ.
"У 2018 році зможуть вилікуватися безоплатно всі пацієнти, які потребують першочергового лікування. Це майже 6 тисяч людей. Наступного року лікування отримає вся черга людей, яким встановлено діагноз гепатит С. Ми відкриваємо нову еру лікування, в якій Україна може перетворитись на країну без гепатиту", - заявила Уляни Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України.

Нові ліки від гепатитів, які закуповуватиме Україна через міжнародні організації - це інноваційні ліки прямої дії, що відповідають Рекомендаціям Європейської асоціації з вивчення хвороб печінки щодо лікування гепатиту C.
Буде закуплено препарати для двох різних курсів терапії: Софосбувір та Ледіпасвір і Софосбувір та Велпатасвір. Це таблетки, які потрібно приймати 12 тижнів. Їх ефективність доведена і сягає понад 90%.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували корупційне майно, яке перейшло в управління держави

"Скоро якісні ліки від гепатитів стануть доступними в аптеках! Пацієнті більше не будуть змушені продавати все майно, аби придбати ліки від гепатитів! Завдяки зусиллям пацієнтських організацій в Україні курс коштуватиме лише 89 доларів. Для порівняння - ціна аналогічного курсу в США – 147 000 доларів США, у Франції – 150 366 доларів", - наголошує Дмитро Шерембей, голова Координаційної ради БО "100 відсотків життя".

За даними ВООЗ, щорічно близько у 6 тисяч українців виявляють гепатит. На черзі для лікування в Україні стоїть 24 786 пацієнтів, яких найближчим часом буде вилікувано від цієї патології.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити