image
 |  2 24 Серпня 2018 | 18:07

У Луцьку святкування до Дня Незалежності пройшли під гаслом «Україна є! Україні бути!»


Мистецькою програмою «Україна є! Україні бути!» відзначали на головному майдані Луцька День Незалежності 24 серпня.
Про це повідомляє "Волинь Online".
Зранку представники влади поклали квіти до фотостенду Героїв Небесної Сотні та загиблих за єдність України на сході, після чого лучани мали змогу переглянути пряму трансляцію військового параду з Києва.
Після завершення трансляції зі святом волинян вітав голова облдержадміністрації Олександр Савченко. Він назвав княжу Волинь та Луцьк серцем Європи, тому що тут 600 років тому, серед мурів Луцького замку, правителі створювали те, що тепер називаються НАТО. Отже, за його словами, «не ми маємо просити у Європи кредити, а вони нам повинні платити проценти за те, що ми для них зробили століття тому».

Голова ОДА вручив відзнаки Президента України та Верховної Ради України. Почесне звання «Заслужений лікар України» отримав Олександр Дудар, заступник головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні, звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» – Володимир Новосад, директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», звання «Заслужений майстер народної творчості України» – Юлія Токарська, майстриня художньої вишиванки з Луцька. Віктор Уніга, військовий пенсіонер та волонтер з Луцька, отримав грамоту Верховної Ради України за заслуги перед українським народом.
У рамках мистецької програми лучан розважали представники різноманітних мистецьких колективів, а у фіналі програми у небо випустили сині та жовті повітряні кульки.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити