image
 |  0 3 Вересня 2018 | 11:36

«Дітей евакуювали» - стався масштабний витік хлору

Біля Кривого Рогу на Дніпропетровщині стався масштабний витік хлору. Рятувальники евакуювали дітей, а депутат заспокоюють людей і просять не панікувати.
"Інцидент відбувся о 8:50 3 вересня на міськводоканалі у селі Радушне, розташованому поблизу Кривого Рогу. Місцевих жителів не сповістили про аварію. Вони дізнаються про все з сайтів місцевих видань та у групах на Facebook", - йдеться в повідомленні ТСН.

"Чому не працювали сирени, людей ніхто не оповіщав, про що думає староста. План ліквідації аварії хоч є в сільраді, вони і самі не знають, що треба робити", - нарікає місцевий мешканець Миколай Марчук.
"На складі хлору водоканалу серйозна аварія. Витік хлору. Все за сімома замками. Прохання не панікувати. Закрийте вікна, не виходьте на двір. Вітер несе в сторону Миролюбівки", - написав у соцмережі член громадської організації "РадПортал" Андрій Кургуз.

За інформацією Першого кріворізького, витік хлору стався через те, що "зірвало вентиль під час заміни сальника". В результаті постраждали три слюсаря, які є співробітниками "Кривбасводоканалу".
За словами Ігоря Астапова, ширяться чутки про витік близько 250 кг отруйного хлору. Проте вітер дме в сторону від Радушного.
За даними ЗМІ, люди панікують, багато хто стверджує, що почали відчувати ознаки отруєння хлором - першіння в горлі і запаморочення.
Також було скасовано урочисті лінійки у школах в Радушному та сусідньому селі Гречані Поди. Дітей евакуювали до Водяного.
Також Астапов повідомив, що люди побоюються повного відключення води та запасаються нею.
Своє чергою депутат Криворізької ради опублікував у Facebook заспокійливе повідомлення з посиланням на ДержНС.
"ДержНС офіційно повідомило, виток хлору ліквідовано, 30-35 кг, хмару ліквідовано водною завісою, здоров'ю та життю людей нічого не загрожує. Впоралися за 35 хвилин від моменту витоку. Ніхто не постраждав", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше доріг на Волині асфальтувала фірма, яку пов’язують із мером Одеси
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити