image
 |  2 7 Вересня 2018 | 21:03

Вселенський патріархат призначив своїх екзархів у Києві

Вселенський патріархат призначив як своїх екзархів в Києві архієпископа Памфілійського Данила з США і єпископа Едмонтонського Іларіона з Канади в рамках підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні, повідомляє голова інформаційного управління УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря).
Про це повідомляє "Interfax Україна". 
"У рамках підготовки до надання автокефалії Православної церкви в Україні Вселенський патріархат призначив як своїх екзархів у Києві його преосвященство архієпископа Данила Памфілійського зі Сполучених Штатів та його преосвященство єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади які обидва служать українським православним вірянам у своїх країнах у Вселенському патріархаті", - написав архієписк на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю з посиланням на генерального секретаря Святого і Священного Синоду Вселенського патріархату.
Пізніше в п'ятницю в Російській православній церкві заявили, що розцінюють призначення екзархів без узгодження з ними як "безпрецедентно грубе вторгнення" на "канонічну територію Московського патріархату".
За словами глави синодального Відділу зі взаємин РПЦ із суспільством і ЗМІ Володимира Легойди, "такі дії не можуть залишитися без відповіді".
У православ'ї і католицизмі екзарх - титул глави окремого церковного округу, розташованого за межами країни основної юрисдикції цієї помісної Церкви.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прелюдія Томосу: «українські абзаци» з Доповіді Патріарха Варфоломія на Синаксі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити