image
 |  2 26 Жовтня 2018 | 13:03

На Волині поліцію зобов’язали провести розслідування щодо фейкового аккаунту

Володимир-Волинський міський суд задовольнив позов громадського активіста Тараса Сватка щодо бездіяльність Володимир-Волинського поліції і невнесення нею до ЄРДР відомостей про вчинення кримінального порушення.
Про це інформує «ВолиньUA».
Йдеться про те, що у соціальній мережі Фейсбук фейк під логіном «Андрій Кравчук» поширив про Тараса Сватка конфіденційну інформацію.
13 вересня 2018   року   активіст    звернувся   з   заявою   до    Департаменту кіберполіції, яку написав через сайт цього Департаменту.
У   вищевказаній  заяві  було  зазначено  про  те,   що  в  соціальній   мережі невідомою йому особою  було поширено інформацію про стан його здоров’я. Відповідно до законодавства така інформація є конфіденційно, а її поширення підпадає під кримінальну відповідальність.
В    телефонному    режимі    оперуповноважений    кіберполіці повідомив Тарасу, що матеріали справи направлено до Володимир-Волинської поліції. А вже звідти йому відповіли, що акант з якого про Тараса поширили конфіденційну інформацію заблоковано  і перевірку припинено.
Суд звернув увагу на те, що неприпустимим є розгляд заяв, повідомлень про злочини в порядку Закону України «Про звернення громадян», оскільки порядок розгляду таких повідомлень встановлений виключно нормами КПК України, а тому дія цього Закону не поширюється на їх розгляд».
«Таким чином, повідомлення заявника слід було розглянути не за нормами Закону України «Про звернення громадяни, а у відповідності до вимог КПК України з урахуванням «Інструкції про порядок ведення єдиного обліку в органах поліції заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події», внісши не пізніше як за 24 години відомості викладені у ньому до ЄРДР та за результатами досудового розслідування прийняти процесуальне рішення», - йдеться в ухвалі.

Таким чином, суд задовольнив скаргу Тараса Сватка  на  бездіяльність Володимир-Волинської поліції і зобов’язав внести до ЄРДР  про вчинене кримінальне порушення через мережу інтернет.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Кіндер дав квартиру голові Ковельського суду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити