image
 |  0 26 Жовтня 2018 | 07:49

Питання щодо звільнення Кватирка порушили перед Мінагрополітики

Представники політичних партій та громадсько-політичних сил Волині та незалежні журналісти, які відстоюють необхідність наведення порядку в лісовій галузі, 25 жовтня 2018 року зустрілися з першим заступником Міністра аграрної політики та продовольства України Максимом Мартинюком.
Як стало відомо «ВолиньUA», про виявлені факти корупції та зловживань у лісовій галузі Волинської області під час зустрічі зокрема інформували: Оксана Петрук (Центр журналістських розслідувань «Сила правди»), Марія Доманська («Громадське. Волинь»), Павло Данильчук (депутат Луцької міської ради, «Народний контроль»), Микола Собуцький (депутат Луцької міської ради, «Самопоміч»), Микола Романюк (депутат Луцької міської ради, ВО «Свобода»), Михайло Щур (радник першого заступника голови Волинської обласної ради) та інші. На зустрічі був також присутній народний депутат України Дмитро Добродомов.

Активісти надали заступнику міністра документи, що підтверджують зловживання та неправомірні дії посадовців Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, зокрема і рішення та звернення Волинської обласної ради з окреслених питань до Державної агенції лісових ресурсів, Міністра аграрної політики та продовольства та Кабінету міністрів України з вимогою звільнити керівника лісової галузі на Волині Олександра Кватирка та притягнути його до відповідальності. Проте адекватної відповіді на них не отримали. Вони також власноруч вручили Максиму Мартинюку звернення щодо звільнення із займаних посад керівника управління лісового господарства у Волинській області Олександра Кватирка та в. о. директора Агенції лісових ресурсів Володимира Бондара.

Причиною таких рішень і звернень стали численні факти комерційної вирубки гектарів заповідних лісів під виглядом санітарних рубок, погодження надання мисливських угідь «своїм» фірмам, призначення корумпованих директорів лісгоспів та навіть створення приватних армій під виглядом охоронних фірм. Кричущим фактом став нещодавній скандальний віп-відпочинок Кватирка&Ко у Воротнівському державному заказнику. За цим фактом зокрема відкрите чергове кримінальне провадження.
В результаті зустрічі з в.о. міністра Максимом Мартинюком визначені три основні проблеми, які необхідно вирішувати у лісовому господарстві Волині. Це – вирубка лісів на території національних парків та заповідників, незаконна передача земель приватним особам і забудови на них, а також, кадрова політика лісомисливських господарств, де посади обіймають чиновники, на яких заведені кримінальні справи, а інколи – й засуджені особи. Звісно, багато є питань є і до діяльності правоохоронних органів, які відкривають кримінальні провадження, а потім просто закривають справи.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства пообіцяв спільно з Міністерством екології та міністром Мінрегіонбуду України з’ясувати та надати інформацію щодо виділення земель із числа національних парків та заказників приватним особам, які використовуються не за призначенням. А також поінформувати Кабінет Міністрів України про результати розгляду зазначених питань.
Також було домовлено, що порушені в ході зустрічі питання стануть предметом розгляду профільного Комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції. При цьому учасники діалогу домовилися про наступну зустріч через місяць.
Є сподівання, що ці кроки дадуть реальні результати і стануть початком великої боротьби за відновлення і збереження лісового господарства України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада вимагає відставки начальника управління лісового та мисливського господарства Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити