image
 |  2 1 Листопада 2018 | 12:34

У місті на Волині школу перейменували у ліцей

Рожищенський навчально-виховний комплекс № 4 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-гімназія» перейменували у ліцей.
Про це стало відомо у четвер, 25 жовтня, під час позачергової сесії Рожищенської районної ради, - пише Район.Рожище.
Вісімнадцять депутатів проголосували «за», шестеро утримались при прийнятті рішення про перейменування Рожищенського навчально-виховного комплексу № 4 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-гімназія» на «Комунальний заклад загальної середньої освіти Рожищенський ліцей № 4 Рожищенської районної ради Волинської області».
Деякі депутати утримались, адже, за їхніми словами, цим рішенням поряд з перейменуванням і затвердженням статуту, районні обранці дозволили закладу вести самостійно бухгалтерський облік. Директор ліцею № 4 Юрій Яблонський впевнений, що самостійна бухгалтерія дозволить раціональніше використовувати кошти, передбачені для закладу.
Голова райдержадміністрації Інна Гайворонська закликала депутатів утриматися від прийняття рішення, адже «бідні школи в районі живуть за рахунок багатих», з великою кількістю учнів. Тому фінансова автономія найбільшої школи в районі, зазначила голова РДА, призведе до напруженої ситуації та негативно відзначиться на долі малокомплектних шкіл.
Про загрозу закриття 10 шкіл у разі прийняття рішення говорив і начальник відділу освіти та молоді РДА Ігор Кузава. Голова районної ради Андрій Музика наголосив, що в районі уже є досвід ведення самостійного бухгалтерського обліку у ЗОШ № 3 міста, якій ще жодного разу не були виділені кошти, які їй належать і потрібні.
Андрій Музика зауважив, що саме відділ освіти та молоді РДА впливає на фінансовий процес в освітній галузі і повинен правильно планувати бюджет. Голова районної ради підтримав Юрія Яблонського у його бажанні взяти на себе відповідальність і самотужки вирішувати поточні проблеми закладу.
Після гарячих дискусій більшістю голосів рішення було прийняте.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, які проекти бюджету громадської участі отримали найбільше голосів у Володимирі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити