image
 |  2 6 Листопада 2018 | 10:12

У Зимнівському монастирі похвалилися каплицею, відреставрованою дружиною кума Путіна

На екскурсії у Зимнівському монастирі гостей та учасників фестивалю «Оберіг» закликали молитися за закінчення нікому не потрібного АТО та похвалилися каплицею відреставрованою дружиною кума Путіна.
Про це у Фейсбуці написав журналіст, композитор та голова журі цьогорічного фестивалю «Оберіг» Роман Коляда.
«Заїхали ми, значицця, по дорозі до Володимира разом з іншими учасниками і гостями фестивалю "Оберіг" до Зимненського монастиря. Чудотворну ікону і печери поглядєть, ага. Монастирь, кажуть організатори, конєшно мпшний, но благодать жиж і історія... Сам Володимир заклав обитель. Ну, думаю, гляну і я, та й послухаю що казатимуть.
Ну тут така матушка виходить з голосом і інтонаціями профекскурсовода і давай про святу русь вєщать. Потім до ікони повела. Довго розказували які кари Боженька посилає на тих, хто в ікону не вірить, і як вона зціляє тих, хто вірить. І які потім дорогі золоті украшенія іконі дарить. Потом каже, давайте помолимось, шоб оте АТО нікому не нужне братоубійственне закончилось і люди не гинули.
Ну тут я вийшов.
Почекав, поки група дослуха політінформацію й відійде, підійшов до ікони приклався та до мощей і далі пішов слухать.
Повели нас в печери. Загадайте, каже, желаніє, перш ніж зайти... Отут, каже, монахи од врагов шведів ховалися. Яснєнько-понятнєнько, да. Знову відійшов в сторонку. Підійшов третій раз, коли ще в одну капличку повела нас матушка. І тут вона каже, мол, а цю капличку нам помогла реставрірувать ізвєстна тєлєвєдуща Оксана Марченко, да.
І тут я поняв, що або щас при святих мощах буде шкандаль крепкий, або я піду краще на виход зовсім. По дорозі на виход поліцезрєл в іконній лавці крупний портрет м-та Онуфрія серед ікон. Ну воно, конєшно, предстоятелю положено, шо поробиш. Кажуть, дуже монашествующий предстоятель, ага....
Обождав решту людей і поїхали ми дальше концерти давать. Мораль? А нема ніякої моралі.
"Пєсєц в ожиданіі Томоса". Полотно, олія, Україна, Волинь, 2018 рік», - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковельчани вітали гостей фестивалю «Оберіг» аншлагом (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити