image
 |  4 10 Листопада 2018 | 10:51

Поразка кума Путіна: львівський суд відмовив у забороні мораторію на російськомовний культпродукт

 9 листопада Львівський окружний адміністративний суд відмовив організації Віктора Медведчука “Український вибір” у призупиненні дії мораторію на російськомовний культурний продукт, прийнятим рішенням Львівської облради від 18 вересня 2018 року. Таке рішення суд прийняв, розглядаючи заяву організації про забезпечення позову щодо визнання протиправним і недійсним рішення Львівської облради від 18 вересня № 745.

Про це журналістам “Цинічний Львів” підтвердили у прес-службі Львівського окружного адміністративного суду.
Нагадаємо, що 8 жовтня стало відомо, що організація Віктора Медведчука «Український вибір – Право народу» звернулася до суду визнати протиправним і недійсним рішення Львівської обласної ради VII скликання від 18 вересня 2018 року № 745 «Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області» та в порядку забезпечення судового позову зупинити дію рішення Львівської облради.
Раніше, 18 вересня Львівська обласна рада своїм рішенням № 745 установила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України.
Також цим же рішенням Львівській обласній державній адміністрації доручено вжити заходів щодо створення міжвідомчої робочої групи (за участю громадськості, правоохоронних органів та районних державних адміністрацій) – з метою проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві вантажівка влетіла в автівку нардепа Лещенка (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити