image
 |  4 10 Листопада 2018 | 13:20

На місці спорудження пам'ятника Степану Бандері в Луцьку встановили меморіальну дошку

На Площі Героїв Майдану в обласному центрі Волині 10 листопада 2018 року встановили меморіальну дошку на місці спорудження пам'ятника Провіднику ОУН Степанові Бандері.
Як інформує «ВолиньUA», ініціатива виготовлення і встановлення меморіальної дошки належить Волинському обласному національно-патріотичному об'єднанню імені Пилипа Орлика та її голові Ніні Довгій.
Виконавцями робіт виступили працівники Костопільського кар'єру сусідньої Рівненщини.

Зі слів Ніни Довгої, цією малопомітною, але знаковою подією національно-патріотична громадськість Волині розпочинає підготовку до відзначення 110-ї річниці від дня народження Степана Бандери, яку світове українство відзначатиме 1 січня 2019 року.
Нагадаємо, що рішенням №44/5 від 29 липня 2009 року Луцька міська рада визнала переможців конкурсу на спорудження пам’ятника Степану Бандері в Луцьку на проспекті Соборності, 18.
Відразу після перемоги Революції гідності, згідно з рішенням Луцької міської ради від 26.02.2014 № 55/17 «Про надання назви площі міста», цій площі міста Луцька надали назву Героїв Майдану.
Окрім того, Ніна Довга повідомляє, що є попередня домовленість зі священиками УПЦ КП, що завтра, недільного 11 листопада, відбудеться урочисте освячення щойно встановленої меморіальної дошки.
Організатори запрошують усіх прийти і вшанувати пам'ять Героя!


 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити