image
 |  0 11 Листопада 2018 | 07:07

На Волині юні білоруси допомогли українським школярам прибрати береги річки від сміття

10 листопада школярі і Республіки Білорусь побували у Деревку. Натомість учні Любешівського ліцею відвідали сусідню нам державу. Такий обмін – один із етапів реалізації спільного українсько-білоруського проекту «Транскордонні водні інспектори на шляху до спільного моніторингу і використання водних ресурсів басейну річки Прип’ять».
Про це пише Нове життя. 
Насамперед у стінах Деревківського ліцею юні білоруси познайомилися із українськими ровесниками. Хоча дехто з них уже товаришує декілька місяців – після проведення міжнародного літнього екотабору у Білорусі. Затим для гостей директор ліцею Андрій Юрко провів екскурсію навчальним закладом. А потім природолюби двох країн під керівництвом учителя Деревківського ліцею Ольги Кулик, котра того дня і була організатором зустрічі, здійснили дуже хорошу справу – очистили від сміття узбережжя річки Коростинка, котра протікає неподалік Деревка.
Буквально за лічені хвилини мішки були наповнені різним непотребом, котрий, як не прикро, залишають після себе люди. Сміття, звісно, учні сортували.
Після такої наполегливої праці діти посмакували гарячим поліським чаєм та взяли участь у майстер-класі, котрий для них організували деревчани. А на завершення зустрічі вони ще й пограли у квест.
Наступного ж тижня має відбутися черговий обмін: тепер уже школярі Деревка поїдуть у Білорусь. До таких обмінів долучаються й інші навчальні заклади, котрі є учасниками проекту.
Нагадаємо, їх на Любешівщині є десять. Тут діятимуть екологічні клуби, члени яких за допомогою міні-лабораторій постійно здійснюватимуть незалежний громадський моніторинг якості поверхневих вод місцевих річок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ні дня без контрабанди: на Волині прикордонники знайшли цигарки в потязі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити