image
 |  18 24 Липня 2020 | 13:53

10 безгосподарських сіток і грубе порушення рибальства – результати рейду на водойми Ратнівщини

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля 22 липня 2020 року здійснили спільний рейд із громадськими інспекторами на водойми Ратнівщини. 

Про це повідомляють у Волинському рибоохоронному патрулі.

Під час рибоохоронної роботи на Турському водосховищі, поблизу села Тур Ратнівського району на території гідрологічного заказника «озеро Тур» викрито грубе порушення Правил рибальства. Житель смт Заболоття за допомогою мисинової сітки здійснював вилов водних біоресурсів. Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі муніципали упіймали та оштрафували чергового автохама

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Пізніше під час обстеження водосховища знайдено безгосподарське майно. З водойми вилучено 10 од. риболовецьких сіток, загальною довжиною 530 метрів. У сітках знаходилися водні біоресурси: карась сріблястий – 8 екз. та сазан – 4 екз., які в живому стані повернуто у водне середовище. Попереджено збитків на суму 2 648 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася сріблястого становить 30 грн, сазана – 602 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декількох луцьких торговців оштрафують за рекламний «штендер»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити