image
 |  4 23 Квітня 2020 | 11:10

10 доларів у ящику: що отримали волиняни від Порошенка?

Цукор, борошно, крупи, олія, печиво, згущонка з пальмової олії та інші продукти тривалого зберігання – ось список товарів продуктового набору від Петра Порошенка, який для політика-олігарха обійшовся орієнтовно у 280 гривень за ящик.

Чи то совість прокинулась у Петра Олексійовича? А ні, це ж – передвиборчий рік, тому хто сидить вдома, а хто старається не пасти задніх та швиденько взяти участь у благодійних акціях.

Український політик вирішив зібрав продукти в ящик та роздати тим, хто, на його думку, перебуває в групі ризику. До них віднесли пенсіонерів, багатодітні сімі’ї та людей з інвалідністю, яким держава в останні роки недостатньо допомагає та фінансує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін пом'якшив карантин в Україні: що дозволили

Що ж поклали у продуктовий ящик?

Для аналізу ми взяли роздрібні ціни, які можна зустріти в магазинах міста Луцька:

Паска – 50 грн., олія рафінована – 25 грн., гречка – 45 грн., борошно – 30 грн., печиво «Рошен» до кави – 10 грн., цукор – 15 грн., тушонка – 75 грн., таблетки від головного болю «Парацетамол» – 15 грн., а також найдешевча згущонка «Віста-молоко», до складу якої входить шкідлива для здоров’я пальмова олія, її вартість – 15 грн.

Згідно з висновками «Харківського регіонального науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації», продукція ТОВ «Віста-молоко» не має права називатися «молоко згущене», виробники відверто порушують права споживачів і вводять їх в оману.

Згідно з даними протоколів випробувань, молоко згущене цих марок практично не містить молочних жирів. Словом, тут Петро Олексійович здешевив та роздав народу неякісний продукт. Цим самим додавши до своєї благодійної акції типові ознаки "гречкосійства".

Підсумовуючи, можемо сказати, що орієнтовна вартість 1-го продуктового ящика становить – 280 гривень, орієнтовно це – евівалент 10 доларів США.

У пресслужбі політичної сили «ЄС» зазначили, що наприкінці березня зібрали таких 3 тисячі ящиків, які «потягнули» на близько 840 тисяч гривень, що становить 31 тисячу доларів.

Зауважимо, що такі методи непрямого підкупу виборців для Порошенка – не нові. Адже схожу агітацію олігарх застосовував на виборах рік тому, коли з наметів роздавали продуктові пакети

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельний закон: «кононенки-свинарчуки можуть спати спокійно»

І наостанок: згідно з декларацією Петра Порошенка, найбільшою статтею доходів у 2019 році стали дивіденди – майже 400 млн. грн. від компанії «ЗНКІФ «ПРАЙМ ЕССЕТС КЕПІТАЛ» та понад 1 млрд. грн – від Rothschild Trust.

Відсотки за вкладом у Міжнародному інвестиційному банку зросли з майже 16 млн. грн. до понад 20 млн грн.

Зросли і кошти, розміщені на рахунках у цьому банку, – понад 61 млн доларів проти 25,5 млн. доларів у торішній декларації та понад 2 млн. грн. проти менше 100 тис. грн.

З'явився також і новий рахунок на понад 8 тис. британських фунтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарні немає місць: головлікарка Олександрівки – про критичну ситуацію з COVID-19

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити