image
 |  2 26 Червня 2020 | 11:54

100% гарантії отримати вкрай складно, але значну частину шкідників знищимо, - волинський дезінфектор

У Центральному парку Луцьку вночі провели комплекс профілактичних і винищувальних заходів, спрямованих на зменшення кількості кліщів та комарів.

Про це розповів керівник Волинського обласного комунального підприємства «Профілактична дезінфекція» Тарас Столярчук.

Нагадаємо, що в четвер, 25 червня, у нічний час розпочали дезінсекцію пішохідних доріжок у Центральному парку Луцька. Цьогоріч міські комунальники вирішили провести роботи з профілактичного знищення комах у парках Луцька, тому задіяли до цієї роботи Волинське комунальне підприємство «Профілактична дезінфекція», яке використовує у своїй роботі спеціальне професійне обладнання.

«Парк має велику площу та значну частину водойм, де сприятливі умови для розмноження комах, як кліщів так і комарів. Тому 100% гарантії по їх знищенню отримати вкрай складно, але значну частину кліщів та комарів ліквідуємо. За ціль ставили закінчити ці роботи до Дня Конституції, щоб зробити місця відпочинку трішки безпечнішими, але тут на заваді стали дощові погодні умови, які пригальмували процес обробки», - розповів Тарас Столярчук.

Таким чином парк місцями стане безпечнішим для людей та їх домашніх улюбленців, адже теплі та вологі зими дали можливість для активного розвитку кліщів. Минулоріч до Волинської інфекційної лікарні звернулись близько 70 людей з укусами кліщів, також були численні нарікання лучан на наявність цих комах у відпочинковій зоні.

Зі слів дезінфектора, сам препарат безпечний для рослин, тварин та людей. Відсутні токсичні запахи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки дезінфікували пішохідні доріжки з метою захисту від кліщів та комарів.

Однак, не дивлячись на це, зізнається Тарас Столярчук, що в парку складно працювати адже поблизу пташиний гай та зоопарк. Тому в даному випадку потрібен особливий підхід та препарат. Також блище до вулиці Глушець житлові будинки. Таким чином працювати краще в нічний час, коли немає вітру і малий потік людей.

Отож, сьогодні в нічний час продовжать роботи з обробки Центрального парку і згодом такі ж заходи проведуть у парку 900-річчя Луцька.

Просять людей ставитися із зрозумінням та обмежити відвідування парку в нічний час.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити