image
 |  0 11 Січня 2019 | 08:00

11 січня . Цей день в історії Волині, України та світу: Гершель Вільям відкрив супутники планети Уран

1787 — Гершель Вільям відкрив існування супутників планети Уран, Титанії і Оберона.

1803 — Монро і Лівінгстон вирушили в морську подорож із США в Париж, маючи на меті купити Новий Орлеан, внаслідок чого США придбали весь штат Луїзіана.

1922 - чотирнадцятирічний канадець Леонард Томпсон став першою у світі людиною, якого вилікували від діабету за допомогою інсуліну. 

1935 - американська жінка-авіатор Амелія Ергарт здійснила одиночний переліт через Тихий океан.

1971 — американський журналіст Дон Гефлер започаткував термін "Кремнієва долина", коли він почав публікувати серію статей під назвою «Кремнієва долина США».

1981 — команда з трьох британців під керівництвом сера Ренальфа Фіннеса завершила найдовшу за відстанню і найкоротшу за тривалістю експедицію через Антарктику, досягнувши базу Скотта після 75 днів шляху; було пройдено 2 тисячі 500 миль.

В цей день народилися:

1859-й - Джордж Керзон, англійський державний діяч, політик-консерватор. Автор "Лінії Керзона", яка є основою сучасного українсько-польського кордону.

1875 року - Рейнгольд Глієр, російський, український і радянський композитор, диригент, педагог.

Учитель Прокоф'єва, Ревуцького й Лятошинського. Уродженець Києва. Був викладачем Київського музичного училища, яке назване його ім'ям.

У 1906-му народився Альберт Гофманн, швейцарський хімік і літератор, широко відомий як "батько-винахідник" наркотику ЛСД.

Дослідження Гофманном лізергінової кислоти, центрального загального компоненту алкалоїдів спориньї, призвело до синтезу ЛСД-25 в 1938 році Через п'ять років, повторюючи синтез майже забутої речовини, доктор Гофманн відкрив психоделічний ефект ЛСД після випадкової абсорбції речовини через кінчик пальця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити