image
 |  0 22 Серпня 2019 | 09:23

16-річна волинянка підчепила небезпечну хворобу після купання в озері

16-річна дівчина з Волині запевняє, що захворіла на лептоспіроз після купання в озері.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ, - інформує 12 канал.

Випадок лептоспірозу зареєстровано у Володимирі-Волинському. Потерпіла пов’язує свою недугу з купанням в озері Лісне (технічний природній водний об’єкт) у Володимирі-Волинському.

Захворювання, котре почалось із підвищення температури тіла до 39◦С та розладів травлення, ускладнилось гострим ураженням нирок та нирковою недостатністю. Діагноз «Лептоспіроз» підтверджено у лабораторії особливо-небезпчних інфекцій обласного лабораторного центру.

Читайте також: Луцький забудовник - у складному фінансовому становищі

Довідково: Лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок, ураження печінки, менінгіту (запалення мембрани навколо головного і спинного мозку) чи навіть смерті.

Бактерія, що спричиняє лептоспіроз у людей, потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів.

Захворіти на лептоспіроз можна під час купання у заражених водоймах, при контакті із інфікованими тваринами. У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот). Вживання зараженої їжі також може спричинити захворювання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити