image
 |  4 31 Серпня 2021 | 20:20

1600 гpивень – за «вакцинацію»: ковельчанка оpганізувала «бізнес» у тpьох областях (ФОТО)

На Волині правоохоронці припинили роботу підпільної мережі із виготовлення фальшивих сертифікатів про вакцинацію. Злочинну схему організували жителі Волинської, Львівської та Чернівецької областей. Організаторка групи - 29-річна жителька Ковельського району.

Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Волинської області.

Любомльські поліцейські спільно з співробітниками СБУ та за процесуального керівництва прокуратури викрили зловмисників.

Сертифікати виготовлялися з використанням реквізитів ліцензованих лікарів та медичних закладів. Щодня зловмисники виготовляли близько 20 таких сертифікатів. Вартість свідоцтва становила 1 тис. 600 грн. Їх продаж здійснювався через мережу Інтернет. Підроблені документи використовувались під час перетину державного кордону України на виїзд з України через пункти пропуску «Ягодин» та «Доманове».

Учора, 30 серпня, правоохоронці провели сім санкціонованих обшуків на території Волинської, Львівської та Чернівецької областей. Під час обшуків поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, принтери, платіжні термінали, файли бланків міжнародних свідоцтв про вакцинацію, дублікати печаток медичних установ, тощо.

За цим фактом триває досудове розслідування, розпочате за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про підроблення, збут чи використання документів, печаток штампів та бланків.

Санкція статті передбачає до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найнижчий рівень вакцинації педагогів - у Волинській області

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити