image
 |  220 23 Вересня 2024 | 08:34

204 тис. грн штрафу: на Волині судили "ділка", який організовував незаконний виїзд за кордон чоловіків

На Волині покарали уродженця Чернігівщини. Він організував незаконний виїзд чоловіків за кордон, за що отримав 204 тисячі гривень штрафу.

Про це пишуть Волинські новини, посилаючись на вирок Володимир-Волинського міського суду.

Як зазначається, Олександр О. керував схемою з переправлення чоловіків призовного віку за межі України. Вносячи дані військовозобов’язаних осіб в документи, він влаштовував їх на роботу водіями до приватного підприємця.

Далі дані про таких превдо-керманичів подавав до системи «Шлях», що дозволяло виїжджати. А на додачу ділок ще й забезпечив автомобілі для перетину кордону.

У матеріалах справи зафіксовано два випадки. У першому чоловіка оформили водієм Volkswagen. Така посада обійшлася йому в 2,5 тисячі доларів. «Перевізника» викрили у січні 2023-го на пункті пропуску «Устилуг – Зосін».

Інший чоловік став водієм Ореl Movano. Але у лютому 2023-го теж був викритий, щоправда на пункті «Угринів – Долгобичув» у Львівській області.

Обвинуваченого судили за ч. 3 ст. 332 КК України, тобто за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчинену повторно і з корисливих мотивів. Він визнав вину та уклав угоду з прокурором.

Відомо, що обвинувачений є уродженцем Чернігівської області, раніше несудимий, характеризується позитивно, одружений, має малолітню дитину.

Суд визнав Олександра О. винним та призначив йому 204 тисячі гривень штрафу.

Читайте також: У Зеленського планують приватизацію університетів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити