image
 |  5 16 Вересня 2022 | 23:01

205 день війни, а в нововолинському кафе на полицях виставлені російські книги

Купа книг російських авторів, серед яких навіть підручник з російської літератури, виставлені на полицях нововолинського кафе Novik Coffee & Food.

Про це написала у групі Нововолинськ інфо Daryna Kharuk.

«Привіт, Novik Coffee & Food

Заходили до вас кілька тижнів тому - звертали увагу адміністраторки на підбірку авторів на полицях. Вона обіцяла книжки перебрати і проблему усунути. Два дні тому заходимо - а російських авторів на полицях не поменшало.

Невже адміністрації кафе не зрозуміло що війна, яку ми ведемо, це війна з російським імперіалізмом у всіх його проявах, в тому числі, і у мовно-культурному?! Десятки нововолинців віддали найдорожче - своє життя захищаючи нас від російської агресії. А в той же час, Новік кафе виступає тихеньким «союзником» агресора в його мовно-культурній експансії.

Чи не пора нарешті позбутися цього імперського спадку з книжкових полиць?» - йдеться у дописі.

У коментарі Novik Coffee & Food відповіло: «Займаємося цим уже напротязі місяця напевно.

Книг російський дуже багато і нажаль поки замінювати їх справді немаємо на що. Ось буквально сьогодні вранці було генеральне прибирання і відібрали та викинули ще партію книг.

Якщо хтось має книги і готовий подарувати будемо дуже вдячні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мій брат був кращий у всьому, - сестра про загиблого Героя з Нововолинська

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити