image
 |  2 3 Грудня 2018 | 09:00

5 ранкових звичок, корисних для вашого здоров'я

Ранкові звички значно важливіші, ніж ви можете подумати. Вони задають тон і ритм на решту дня. Саме тому варто звернути увагу на свою поведінку із самого ранку.

Про це пише Моє здоров'я

Саме тому, перша порада щодо ранкових звичок стосується прокидання. Щоб набратися сили й енергії на весь день, потягніться в усі сторони перед тим, як вставати. Так організм отримає сигнал, що пора братися до справ. Це також знімає м’язову напругу та зменшує заніміння.

Погляньмо на найкращі ранкові звички для вдалого початку дня. Ви помітите, що стали енергійніші, а здоров’я покращилося. 

Ранкові звички:

1. Масаж вух

У вухах розташовано багато нервових закінчень, які з’єднані з рештою тіла. Саме тому масаж вух є однією з найкращих ранкових звичок. Якщо просто помасажувати вуха, щойно прокинувшись, це допоможе тілу підготуватися до справ, які чекають на нього впродовж дня. Зокрема, швидкий масаж пришвидшить циркуляцію та полегшить прокидання. 

2. Склянка води з лимоном 

Коли йдеться про ранкові звички, обов’язково варто згадати про важливість води. Достатнє зволоження організму наситить його енергією. Після того, як ви цілу ніч нічого не пили, тіло потребує води, щоб знову почати нормально працювати.

Один зі способів зробити це вранці – проміняти чашку кави на склянку теплої води з лимоном. Це покращить роботу травної системи, нормалізує кишкову флору, що у свою чергу, позитивно вплине на печінку та кишківник. 

Вода з лимоном також корисна завдяки своїй здатності виводити токсини та зміцнювати імунну систему. Детоксикація організму та хороша опірність справді суттєво покращать ваше здоров’я. 

3. Чищення язика 

Коли ми були маленькі, усіх нас вчили, наскільки важливо чистити зуби два або три рази на день, щоб підтримувати хороше здоров’я ротової порожнини. Це також належить до ранкових звичок, які кожному варто запровадити у своєму житті. Утім, коли ви чистите зуби вранці, не забувайте про язик. 

За ніч на цьому органі накопичується багато бактерій, які можуть спричиняти неприємний запах. Окрім зубного нальоту це може призвести до руйнування зубів і численних захворювань ясен. 

4. Столова ложка меду 

Мед має багато корисних властивостей. Зокрема, завдяки високому вмісту вітамінів і мінералів він стимулює пам’ять. Вам, мабуть, уже відомо, що мед чудово знімає симптоми застуди, кашлю та навіть алергій.

Нічого так добре не активує пам’ять, як столова ложка меду вранці. Старайтеся їсти мед за 10-15 хвилин до сніданку. 

Крім того, важливо обирати свіжий і натуральний мед. Якщо він засолодкий, можете перемішати його з невеликою кількістю теплої води або молока. Ефект буде такий самий. Багатьом людям подобається додавати мед у ранкову склянку кави. 

5. Ополіскування рота з перекисом водню 

Окрім того, що потрібно чистити зуби та язик, також корисно ополіскувати рот розчином перекису водню. Це ще одна з ранкових звичок, яка може покращити стан вашого здоров’я. 

Просто додайте 5-7 крапель перекису водню в склянку води та прополощіть рот. Якщо робити цю процедуру щоранку, ви помітите, що зуби стали біліші. Крім того, ви позбудетеся несвіжого подиху та деяких захворювань ясен. 

Як бачите, ранкові звички, про які ми розповіли, надзвичайно прості. Вони не потребують багато часу, грошей чи зусиль. Водночас такі речі можуть суттєво поліпшити ваше самопочуття та здоров’я, а також подарувати заряд енергії на весь день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ніяк не вдається позбутись целюліту?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити