image
 |  58 30 Листопада 2018 | 22:01

Чому ніяк не вдається позбутись целюліту?

Якщо ви намагалися позбутися ненависного целюліту, але не досягли жодних успіхів, на результат може впливати значно більше чинників, ніж ви думали раніше.

Про це пише Моє здоров'я

Існує низка продуктів, які заважають вам досягнути цілі. Погляньмо разом на те, що може перешкоджати усуненню непривабливого целюліту.

Мабуть, ви вже випробували майже всі засоби проти целюліту, але так і не досягли успіхів. Неважливо, скільки грошей ви витратили чи скільки продуктів перепробували, судячи з усього, проблема не зникає. 

У цій статті ми обговоримо деякі з можливих причин, чому не вдається позбутися целюліту попри численні зусилля. Завдяки цьому ви зможете краще проаналізувати власну ситуацію й зробити так, щоб проблема зникла раз і назавжди.

Персоналізуйте свою боротьбу проти целюліту

Причини й особливості целюліту не завжди однакові, тому боротися з ним потрібно різними способами. Тоді як певний метод чудово підходить для однієї жінки, він може не спрацювати для іншої. 

Саме тому потрібно визначити різноманітні фактори, які впливають на появу целюліту. Це найкращий спосіб досягти бажаних результатів, не роблячи жодних небажаних жертв. 

Хоча всім добре відомо, що здоровий спосіб життя допомагає позбутися целюліту, якщо ви знатимете точну причину цієї проблеми, то зможете вирішити її швидше. 

Надмірне споживання солі 

Надмірне споживання солі є винуватцем багатьох проблем, коли йдеться про здоров’я, а також зовнішнього вигляду.

Сіль, якщо їсти її занадто часто, збільшує затримку рідини й погіршує ситуацію з целюлітом, як наслідок, його стає значно важче позбутися. 

Навіть якщо ви не їсте багато солених страв, дуже багато солі міститься в готовій їжі. Наприклад, піці, сирі, консервованих продуктах, соліннях, сухофруктах тощо. 

Старайтеся їсти цих продуктів якомога менше й приправляти їжу лише невеличкою кількістю морської солі. 

Неправильний раціон 

Раціон – це одна з основних причин появи целюліту. У ваших стравах може міститися не лише багато солі, яка суттєво впливає на ситуацію, а й інших продуктів, що роблять свій негативний внесок. 

Оброблені зернові. Завжди обирайте продукти з цільних зерен, багаті на клітковину й інші поживні речовини. 

Білий цукор. Вилучіть білий цукор зі свого раціону та замініть його помірними кількостями меду, коричневого тростинного цукру і стевії.

Гідрогенізовані жири, такі як маргарин і смажені продукти. Замініть їх на корисні жири, наприклад, оливкову олію, кокосову олію, сушені фрукти та насіння, авокадо тощо.

Кава. Зелений чай стане чудовою альтернативою. Крім того, він володіє антицелюлітними властивостями.

Алкогольні напої. Якщо ви хочете випити енергетик або якось простимулювати роботу організму, приготуйте вдома сік або смузі з фруктами й овочами.

Брак фізичних навантажень

Можливо, ви вже правильно харчуєтеся й навіть використовуєте спеціальні креми проти целюліту. Проте як би сильно ви не старалися, здається, що обридлий целюліт навіть не збирається зникати. Вашим ворогом можуть бути недостатні фізичні навантаження.

Не сидіть довше ніж 45 хвилин і виконуйте помірні або інтенсивні вправи два чи три рази на тиждень. 

Також можете старатися не використовувати ліфти чи ескалатори, щоб додати більше фізичної активності у свої щоденні справи. 

Погана циркуляція крові 

Якщо ви маєте генетичну схильність до поганої циркуляції крові, вам буде складніше позбутися целюліту, ніж іншим жінкам. Попри це, хороша новина в тому, що можна застосовувати різні техніки для активізації кровообігу. 

Холодний душ або душ зі змінною температурою (від холодної до гарячої по кілька разів) 

Масажі з використанням олій, які покращують циркуляцію, як-от олія розмарину

Чищення шкіри сухою щіткою

Щоденне підняття ніг угору на півгодини

Гормони

Гормони суттєво впливають на появу целюліту, і саме через них деяких жінкам буває складніше вирішити цю проблему. Це стосується навіть дуже худих людей.

Якщо це ваш випадок, радимо спробувати один із натуральних засобів для регулювання гормонів. Ось перелік найвідоміших продуктів: 

  • олія примули вечірньої 
  • олія з насіння льону
  • фенхель
  • пивні дріжджі
  • вітекс священний
  • шавлія

Недостатнє споживання води

Дуже часто ми не надаємо належної уваги необхідності споживати достатню кількість води протягом дня. Однак це може бути один із найпростіших способів позбутися целюліту. 

Якщо ви п’єте воду натщесерце, а не запиваєте нею їжу, вона очищає організм від токсинів. Завдяки цьому покращується циркуляція крові й затримка рідини поступово зникає. 

Пийте дві склянки води без їжі після обіду й три склянки вранці, щоб вивести токсини з організму. Після ранкової порції варто випити ще три склянки води до обіду, і незабаром ви неодмінно помітите різницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Які напої найгірше впливають на здоров'я?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити