image
 |  2 14 Червня 2021 | 20:24

63% поляків ставляться до українців позитивно (Дослідження)

Переважна більшість поляків декларує позитивне ставлення для українців.

Це випливає з дослідження, яке провела компанія Social Changes нa замовлення порталу wPolityce.pl, повідомляє «Yavp.pl».

Дослідження містило питання:

«Як Пан/Пані ставиться до громадян України, які працюють та проживають в Польщі?».

Отримані відповіді показали, що 63% поляків ставляться до українців позитивно: 17% безумовно позитивно та 46% швидше позитивно.

Негативне ставлення до громадян України задекларувало 15% опитаних: 5% безумовно негативне, 10% швидше негативне. Ще 22% поляків не змогли відповісти на запитання.

Дослідження показало й іншу цікаву сторону: більшість поляків, які позитивно ставляться до українців, це - виборці опозиційного політичного об'єднання «Громадянська Коаліція» (Koalicjа Obywatelskа). Таких аж 82%. Серед симпатиків політичного руху «Польща 2050» тих, хто добре ставиться до українців - 76%. Натомість серед виборців правлячої польської партії PIS («Право і Справедливість») та її коаліціянтів позитивне ставлення до українців задекларувало 66%.

Дослідження проводилося методом інтернет-опитування протягом 4-6 червня 2021 року. Участь у ньому взяло понад 1067 поляків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажирських поїздів між Польщею та Україною влітку не буде

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити