image
 |  0 13 Серпня 2019 | 17:21

7 плюсів для здоров’я від вживання баклажанів

Баклажани можна запікати, смажити на грилі і на сковороді, тушкувати, маринувати – з цих овочів виходять не тільки дуже смачні страви, вони ще й дуже корисні.

Про це пише LHealth.info

Містять високий рівень антиоксидантів. Баклажани багаті антиоксидантами – речовинами, які допомагають клітинам організму захищатися від пошкоджень, що викликаються молекулами вільних радикалів. Особливо багато в цих овочах антоціанів. Один з них, насунін, довів свою ефективність у справі захисту клітин в наукових дослідженнях.

Забезпечують вітамінами і мінералами. Вживання баклажанів зміцнює здоров’я завдяки вмісту цінних мікроелементів. До складу овочів входять: 

вітамін E – ефективний антиоксидант;

вітаміни групи B – нормалізують обмін речовин в організмі;

калій і магній – благотворно впливають на роботу серцевого м’яза;

мідь і фосфор – корисні для кісткової системи;

кальцій – зміцнює кістки, усуває ламкість судин у людей різних вікових груп;

аскорбінова кислота підтримує імунну систему.

вітамін K – бере участь у побудові клітин.

Покращують кровотворення. Вживання м’якоті баклажанів сприяє виробленню червоних кров’яних тілець. В результаті підвищується рівень гемоглобіну.

Допомагають від подагри. Для подагриків плюс цих овочів – їх сечогінний ефект, у результаті з організму разом з уриною вимиваються солі сечової кислоти, що провокують запалення і болі.

Покращують роботу внутрішніх органів. Систематичне вживання баклажанів позитивно позначається на стані багатьох органів. Наприклад, завдяки цьому очищаються жовчовивідні шляхи і кишечник, поліпшує стан судин і діяльність серця (що попереджає розвиток атеросклерозу). Також баклажани допомагають роботі нирок і печінки.

Знижують рівень цукру в крові. У баклажанах у великій кількості містяться волокна, засвоєння яких уповільнює швидкість травлення і всмоктування глюкози в організмі. Більш повільне всмоктування робить рівень цукру в крові стійким і запобігає діабет.

Читайте також: 4 причини високого тиску, про які ви не знали раніше

Допомагають знижувати вагу. Баклажани повільно перетравлюються, залишаючи відчуття повного шлунка довше.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити