image
 |  0 16 Грудня 2018 | 01:10

8 звичок, які прискорюють процес нашого старіння

Те, як ми виглядаємо в різні періоди нашого життя, звичайно ж, багато в чому залежить від генетичних даних. Однак, цей фактор – не єдиний, і в нашій владі робити все можливе, щоб суттєво впливати на процеси старіння. Нагадаємо вам про звички, які крадуть нашу молодість. Можливо, ви ніколи не замислювалися про них, але усвідомивши їх негативну роботу, можна з легкістю позбавитися від своєї стереотипної поведінки. Дійсно, багато чого в наших руках, і власна зовнішність – не виняток.

Звички, які впливають на процес старіння

Дуже часто ми не тільки нічого не робимо для того, щоб зменшити вплив на нашу зовнішність часу, який стрімко біжить вперед, а, навпаки, багато якраз робимо на шкоду їй. До одного ми звикаємо ще з дитинства, інше – «коректуємо» в непотрібному напрямку надалі. Але за сьогохвилинну зручність, приємність або недбале ставлення до свого організму доводиться розплачуватися передчасним старінням і, безумовно, здоров’ям. І якщо ми самі в силах чинити істотний вплив на процеси старіння, то до цього і варто прагнути.

Не вживати цукор

Солодке в необмеженій кількості дуже шкідливо. Однак, душевна гармонія важлива не менше підтягнутою фігури, а прекрасний настрій, як відомо, продовжує життя. І якщо вже вам так хочеться солодкого, час від часу влаштовуйте собі свято десерту. Але, зверніть увагу, головною тут є фраза «час від часу».

Під час перекусів не забувайте про овочі та фрукти.

Не виключати з меню жири

Більшість дам, постійно ведуть боротьбу за красиву фігуру, допускають наступний промах: вони перестають включати в свій раціон продукти, до складу яких входять жири. Але подібна дієта несе шкоду здоров’ю в цілому і, крім того, так шкіра швидше обзаводиться новими зморшками. Не забувайте урізноманітнити своє меню червоною рибою, маслами, горіхами.

Не спати на боку

Якщо ви вважаєте за краще спати на животі або, повернувшись на бік, то напевно помічали «прим’ятість» на обличчі вранці від того, що воно практично всю ніч «уткнуто» в подушку. Це обставина не можна скидати з рахунків, оскільки прийняття таких поз під час сну прискорює появу зморшок на обличчі. Оптимальне положення для сну – на спині.

Захист від сонця завжди, а не тільки на відпочинку

Основною причиною старіння шкіри є вплив на неї УФ-променів. Тому захищайте своє обличчя від сонця спеціальним кремом, причому завжди, навіть в похмуру погоду, оскільки більшу частину проникли в атмосферу і згубних для нашої шкіри променів хмари все одно пропускають.

Під час пиття не користуватися соломинкою

Потягуючи напій через соломинку, ми складаємо губи трубочкою. Здається, нікому не потрібно пояснювати, що це призводить до раннього формування зморшок навколо рота. До речі, те ж саме можна віднести і до куріння; однак, крім згубного впливу на шкіру, воно ще підточує організм зсередини.

Не перегрівати приміщення

Як чудово відчуваєш себе в теплому приміщенні, що обігрівається, в той час як на вулиці холодно або вогко. Проте, великим мінусом такого комфортного стану є те, що сухість повітря негайно відбивається на нашій шкірі і волоссі: вони стрімко втрачають вологу. Тому потрібно регулювати опалення таким чином, щоб було прохолодніше, і особливо це стосується спальні.

Висипатися

Норма сну для дорослої людини становить 7-8 годин. І необхідно з дня в день дотримуватися цього «графіка», «встановленого» природою, оскільки не висипаючись, ми, відповідно, не дозволяємо своєму організму відновлюватися. Такий «збій в програмі» негативно позначається на діяльності всього організму і на нашій зовнішності. Як стверджують фахівці, оптимальний час відходу до сну – 10-11 годин вечора.

Геть неорганізованість і стреси

Як відомо, відновні процеси в клітинах порушуються, якщо людина постійно відчуває стрес. За рахунок цього організм зношується набагато швидше.

Однак, нерідко є джерелом стресу стає наше невміння самоорганізовуватися.

Щоб мінімізувати загострення переживань, позбутися від суєтності, візьміть собі за суворе правило виконувати все вчасно і тоді приводів для хвилювання у вас значно поменшає.

Варто взятися за себе і жити, враховуючи ці та інші ефективні правила: так ви, принаймні, зробити все залежне від вас для продовження власної молодості. Не пускайте все на самоплив, довіртеся корисним звичкам, адже вони дійсно працюють.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити