image
 |  5 27 Квітня 2022 | 22:31

90-річна волинянка видала чергову збірку поезії

90-річна мешканка Володимира Людмила Патлашинська видала чергову збірку поезії, а частину коштів від продажу передасть на потреби ЗСУ.

Про це пише сайт громади.

У третій день Великодня пані Людмила відзначила 90-річний ювілей. До речі, свого часу вона отримала нагороду «За заслуги перед містом».

Щирі слова вітань Людмила Сильвестрівна приймала у соборі Різдва Христового, адже саме тут упродовж багатьох років вона керувала церковним хором, відроджуючи храм разом із іншими вірянами. Знають пані Людмилу у нашому місті і далеко за його межами і як вчительку з 40-річним педагогічним стажем, половину з якого вона пропрацювала у ЗОШ №2, викладаючи українську мову та літературу.

Поважну ювілярку від імені міського голови та усього колективу виконавчого комітету привітав секретар міської ради Іван Юхимюк, який побажав Людмилі Патлашинській міцного здоров’я, довгих років життя та незгасимої життєвої і творчої енергії. На знак поваги та той неоцінений вклад, який внесла пані Людмила у розвиток місцевої освіти, літератури та краєзнавства, Іван Михайлович вручив ювілярці квіти, подяку міського голови та грошову премію.

Завітали до храму і членкині місцевого осередку Союзу українок, біля витоків якого стоїть і Людмила Патлашинська. Після вітального слова заступниці ВГО «Союз українок» Віри Чайковської, усі посестри хором заспівали «Многії літа».

Усім своїм гостям ювілярка подарувала свою нову, уже п’яту збірку поезії «Минуле болить, а майбутнє кличе до єдності». Книга, що побачила світ за два місяці до ювілею, вмістила нові віршовані та прозові твори Людмили Патлашинської, що, як завжди, присвячені любові до рідного краю, до України, а також війні, яка прийшла на нашу землю у 2014 році.

Людмила Патлашинська зазначила, що частину накладу нової збірки передасть для реалізації собору Різдва Христового, а усі виручені кошти будуть передані на потреби ЗСУ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити