image
 |  0 26 Травня 2022 | 17:12

92% українців ставляться до Росії погано

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну різко погіршилося ставлення українців до країни-агресора – зараз 92% опитаних ставляться до РФ погано і лише 2% – добре.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 13-18 травня.

"Зараз уже лише 2% громадян добре ставляться до Росії, у той час як 92% – погано. Утім, важливо розуміти, що 2% – це близько 500 000 осіб, тобто достатньо істотна кількість в абсолютному вимірі все одно зберігає попри очевидні факти позитивне ставлення до агресора". 

Соціологи відзначають, що серед респондентів, які на початку лютого мали погане ставлення до Росії, 97% продовжують його мати, а 3% зараз обрали варіант "важко сказати". 

Водночас кардинально змінилися погляди тих, хто мав добре ставлення до Росії, і тих, хто мав невизначене ставлення до неї. Зокрема, 80% тих, хто раніше добре ставився до Росії, тепер погано ставляться до неї.

Менше ніж кожен десятий зберіг позитивне ставлення до Росії, хоча ще 12% вирішили зараз відповісти "не визначилися".

Серед же тих, хто мав невизначене ставлення до Росії, 97% зараз уже погано до неї ставляться.

За даними соціологів, у всіх регіонах України абсолютна більшість жителів погано ставляться до Росії, зокрема, на Півдні 90% погано ставляться, на Сході – 85% (у той час, як на початку лютого, відповідно, 45% і 53% добре ставилися до Росії).

Відносно найбільше продовжують добре ставитися до Росії на Сході – 4%. 

Абсолютна більшість громадян – 82% – які продовжують проживати на окупованій після 24 лютого території, негативно ставляться до Росії, і лише 6% позитивно ставляться до неї. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити