image
 |  2 4 Квітня 2019 | 13:59

Аби їхати, не потрібен ні газ, ні дизпаливо, ні бензин: у Луцьку з'явилось унікальне авто

Дрова замість бензину. У Луцьку з`явилася «Таврія», якій для того, аби їхати, не потрібен ні газ, ні дизпаливо, ні бензин. Переобладнав свій автомобіль лучанин Микола Оксенюк. Його «Таврія» їздить у результаті спалювання дров. Взятися за винахідництво, розповів Суспільному чоловік, змусило суттєве подорожчання бензину.

Микола Оксенюк перед кожним виїздом закидає дрова у авто. Однієї такої заправки, каже чоловік, вистачає на 100 кілометрів. Свою “Таврію”, говорить, вирішив переобладнати на дрова після подорожчання бензину. Перед цим потренувався на батьковому тракторі.

Микола Оксенюк, власник авто, що їздить на дровах: «Я інженер енергетик за спеціальністю. Закінчив Луцький технічний інститут. Хотів переробити татовий трактор. Його було невигідно експлуатувати на бензині. Я його зробив. Техніка була відпрацьована. Потім ідея виникла, що автомобіль теж треба переобладнувати.»

«Це газогенераторна установка. Вона перетворює тверде паливо в газ. Газ потрапляє по шлангу в ще один фільтр, після чого потрапляє в двигун Нещодавно їздив до родичів на Тернопільщину. 150 км в одну сторону це не проблема.»

Дмитро Стрільчук, товариш винахідника: «Бункер з паливом, зона газифікації . дрова тліють виробляються чадний газ, який поступає в фільтр, очищається, охолоджується і подається в двигун.»

Дмитро Стрільчук допомагав Миколі переробляти автомобіль. Цього разу закинувши кілька кілограмів дров чоловіки разом із журналістами Суспільного вирушають в дорогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втікача з психлікарні, неподалік Луцька, знайшли

Дмитро Стрільчук, товариш винахідника: «Вона є екологічною тому що продуктом згоряння є СО2 і пара. Щодо безпеки: вона сконструйована так, що високого тиску в ній немає як в газових. Тобто вона безпечна і екологічна.»

Легковий автомобіль, що рухається з допомогою газогенератора на дровах, у Луцьку єдиний, тому, викликає неабиякий інтерес у людей, каже його власник.

Микола Оксенюк, власник авто, що їздить на дровах: «Поліція зупиняла...їм було просто цікаво що це таке. Перше запитання було. В Україні не заборонено їздити на газогенераторному автомобілі, але правил щодо його встановлення немає.

Микола Оксенюк каже: цінами на дизпаливо та бензин нині не цікавиться, головне для нього - завжди мати у багажнику в’язанку дров.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити