image
 |  5 15 Серпня 2019 | 13:37

Адмінреформу треба робити не для круглої цифри, а для людей, - Вітів

Адміністративну реформу і укрупнення районів на Волині потрібно робити, виходячи з інтересів мешканців громад, а не для круглої цифри.  

Про це голова Волинської "Свободи" Анатолій Вітів заявив у інтерв'ю.

Націоналістів прокоментував позицію уряду щодо кількості районів, які мають залишитися у Волинській області. На думку Анатолія Вітіва, формування лише трьох районів для Волині не здатне забезпечити зручність для значної частини мешканців.

"Адміністративну реформу у нас, на жаль, роблять непрофесіонали. Думка місцевих мешканців їх мало хвилює. Ось прозвучала цифра, що в Україні має залишитися 100 районів замість 490. І під неї уряд вирішив підігнати територіальний устрій. Це повна нісенітниця! Ми робимо реформу заради круглої цифри чи для покращення життя людей і якості управління? До прикладу, на Волині пропонують створити три райони: Луцький, Ковельський, Володимирський. За площею Ковельський район буде охоплювати половину області. Хтось з міністрів думав про те, чи буде зручно людям з Маневич, Любешова та інших куточків Полісся добиратися до Ковеля? На мою думку, доцільно створити в області хоча б чотири райони. І тут я не погоджуюся з головою облради Іриною Вахович, яка вважає, що можна обійтися і трьома. Маємо думати про зручність для людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд планує створити на Волині лише 3 райони

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити