image
 |  5 13 Лютого 2018 | 16:56

Африканська чума свиней виявлена у 8 кілометрах від Шацького району

В одному з населених пунктів Польщі, від якого до Шацького району  8,5 кілометрів,  виявлено африканську чуму свиней. Виявлена вона і в деяких районах Рівненської області.
Про це інформує власкор Волинь UA.
Так, сьогодні у Володимир-Волинській РДА відбулось засідання державної надзвичайної  протиепізоотичної комісії  при райдержадміністрації. На ній обговорили посилення заходів з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней (АЧС) на територію району та  проведення депопуляції диких кабанів та лабораторного моніторингу африканської чуми свиней в дикій фауні.
Починаючи з 2012 року в Україні зареєстровано 338 випадків АЧС (252 - домашні, 79 - дикі, 7 - інфікованих об'єктів).
З початку 2018 року в Україні зареєстровано 27 випадків АЧС (10 - домашні, 17 - дикі). У  Рівненській, Закарпатській областях по 7 випадків. У Чернівецькій - 4, Луганській, Донецькій, Полтавській, Тернопільській - по 2 випадки. У Запорізькій - 1 випадок.
Карантин продовжує діяти у 43 неблагополучних пунктах по АЧС в Рівненській (10), Закарпатській (7), Харківській (6), Луганській (4), Чернівецькій (4), Донецькій (3), Кіровоградській (2), Тернопільській (2), Полтавській (2), Київській (1), Миколаївській (1) та Запорізькій (1) областях.
Дуже складна ситуація по АЧС склалась в наших сусідів. Протягом січня - лютого 2018  року зареєстровано 7 випадків АЧС на території Млинівського, Володимирецького, Костопільського, Здолбунівського, Рівненського районів, які безпосередньо межують з Любешівським, Маневицьким, Ківерцівським, Луцьким районами.
З початку року АЧС була зареєстрована і в Республіці Польща (Люблінське воєводство, Влодавський повіт, с. Косин), відстань від найближчого населеного пункту (с. Адамчуки Шацького району) - 8,5 км.
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити