image
 |  2 10 Травня 2022 | 21:16

Аграрії на Волині садять картоплю, яку їм передали французькі фермери

12 тонн елітного насіння картоплі сорту «Агрія» як гуманітарну допомогу отримали волинські аграрії від фермерів з Франції. Насіння бульби розподілили між десятьма господарствами.

Про це розповів Суспільному заступник начальника обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш.

З його слів, нині в області висаджено понад 50 тисяч гектарів картоплі, це орієнтовно 70% від запланованого. Додає: 99% картоплі на Волині вирощує населення, і відповідно кожен господар, кожне особисте селянське господарство, кожне присадибне розраховує на свій врожай.

«Дефіциту насіння картоплі в області немає», – каже Олександр Книш, але собівартість картоплі цьогоріч буде висока.

Господарство Володимира Шегедина спеціалізується на вирощуванні насіннєвої картоплі. Фермер каже: раніше садив 73 сорти, від французьких колег отримав 74-й.

«Еліта – це насіння високої репродукції, яке гарантовано буде давати кілька років високі врожаї, але його бажано садити чисто на насіння», – пояснює господар.

Допомагає фермеру дружина Наталія. Каже: картоплю садять густо, за насіннєвою технологією, розмовляють з насінням по-французьки.

«Щороку в господарстві садять дев’ять – десять гектарів картоплі», – каже Володимир Шегедин. Цьогоріч хоче збільшувати площі, щоб був врожай. На французький сорт «Агрія», додає волинянин, виділив пів гектара землі.

У березні на Волині посіяли 185 тисяч гектарів озимих зернових. Директор обласного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко розповів, що цьогоріч аграрії робитимуть ставку на яру пшеницю для достатньої кількості зерна.

Наразі на Волині завершується весняна посівна. Аграрії нині працюють над тим, щоб засіяними були якнайбільше ділянок. Волинські фермери вже посіяли ярі зернові, нині сіють кукурудзу та сою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держекоінспекція призупинила контроль за якістю бензину

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити