image
 |  2 25 Липня 2022 | 08:23

Активіст розкритикував владу Володимира за поспішну реформу освіти в місті

Громадський активіст, ексдепутат міської ради Сергій Радкевич розкритикував владу Володимира за поспішну реформу освіти в місті, відповідно до якої ліцей планують зробити на базі гімназії, а усіх першачків навчати у 5-й школі.

Про це Сергій Радкевич написав у фейсбуці.

«Від батьків дуже багато запитань до влади щодо поспішної реформи освіти під час воєнного стану.

Чому саме гімназія стала жертвою створення неповноцінного закладу освіти?

Наприклад на моє Офіційне звернення чи правомірно проводити реформу під час військового стану відповідь я не отримав. Лише хамовиті погрози від очільниці освіти.

Запитань насправді дуже багато, і не лише в батьків з якими ніхто не рахується. Жодної згадки на рішення загальних зборів, де батьки висловились керівництву гімназії своє обурені проти експериментів.

Чому я категорично проти щоб експерименти розпочинати з гімназії.

По-перше зараз війна реформи освіти не на часі.

По-друге через місяць новий навчальний рік, батьки мали надію що їхні діти будуть навчатися підуть в перший клас поряд з домівкою. В них прийняли заяви саме до цього навчального закладу, через це вони втратили можливість здати заяви до інших найближчих закладів освіти.

По- третє гімназія єдина школа в центральній частині міста, яка через своє розміщення ідеально підходить саме для початкової освіти.

Єдиний заклад в місті 4 школа (гімназія) який не межує з транзитним автошляхами міста на відміну від інших шкіл які перевантажені автотранспортом: 1 школа-вул. С.Бандери; 2 школа вулиця Незалежності; 3 школа вулиця Ковельська; 5 школа вулиця Луцька, 7 школа вулиця Зимнівська», - зауважує пан Радкевич.

Також він нагадує, що цьогоріч гімназія оголосила прийом документів першачків, прийняли 48 заяв. Виникає питання: що робити цим першачкам яких влада обдурила? Прикриваючись реформою, що ніби це рішення з Києва…!!!

«Як на мене це перевищення влади місцевим відділом освіти. Через ці недолугі рішення батьки втратили можливість подати заяви в інші навчальні заклади міста, які вже виконали свої квоти по набору першачків. Також дивує вказівка відділу освіти, що всі діти 1-4 класів повинні навчатися лише в 5 школі. Чому саме в цій школі? А як батьки діти яких проживають в центральній частині міста, найменших школярів будуть доставляти до школи, яка на межі міста на відстань 2-3 км?

Витрачати на маршрутку по 20 грн. за один день. Чи можливо буде організовано владою шкільний автобус, але одного не вистачить», - запитує активіст.

За його словами, географічно кожен навчальний заклад в місті п’ятдесят останніх років будували з врахуванням розбудови міста, щоб зручно та безпечно дітям було добратися до школи. Одне приміщення школи ще при совку ліквідували, очевидно щоб передати в майбутньому під офіс Ковальчуку. Але натомість в місті побудували на той час дві сучасні школи 2-3.

На думку Сергія Радкевича ліквідація первинної ланки в 4 школі (гімназії) створює великі незручності для батьків та дітей які проживають в центральній частині міста.

Якщо щось ліквідувати потрібно запропонувати альтернативу, але це той випадок коли реформа потрібна для чиновників, а не для дітей та жителів міста які ж самі допустили їх до влади.

«Оптимальне рішення для впровадження цієї реформи це зачекати закінчення війни. А в мирний час коли це буде на часі я пропоную готове рішення. Для облаштування нового навчального закладу використати приміщення «червоної» школи.

Це звернення інформація до депутатів яких обирала громада, думайте перед тим як приймати таке важливе історичне Рішення. Реформа освіти нікуди не дінеться, але буде достатньо часу, для зваженого рішення, для ваших дітей, а не для чинуш в теплих кабінетах на кошти платників податків», - зазначає колишній депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі комунальникам відшкодують різницю у тарифах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити