image
 |  4 15 Лютого 2018 | 08:17

Активісти вивісили на консульстві Польщі в Києві дошку «злочинів проти України» (ВІДЕО)

Активісти організації «Чорний комітет» 14 лютого на будівлі консульства Польщі в Києві вивісили дошку «польських злочинів проти України».
Про це 15 лютого 2018 року повідомляє сайт «ГОРДОН».
[embed]https://www.facebook.com/chor.komitet/videos/1723030487764050/[/embed]
Відео акції розмістили у Facebook руху. Активісти заявили, що хотіли нагадати Варшаві про «окупацію українських земель, полонізацію населення, пацифікацію, етнічну чистку під назвою операція «Вісла», репресії і концтабори». Акція стала відповіддю на ухвалення поправок до польського закону про Інститут нацпам'яті, зазначили в «Чорному комітеті».
Кожна нація має право на своїх героїв, і ніхто не має жодного права нав'язувати українцям свою правду, – підкреслили в організації.

26 січня польський Сейм проголосував за поправки до закону про Інститут національної пам'яті. У ніч на 1 лютого документ схвалив польський Сенат. 6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав ініціативу і передав її в Конституційний суд, щоб той перевірив, чи вона не обмежує свободи слова і переконань.
Закон установлює кримінальну відповідальність за заперечення участі українських націоналістів і членів українських організацій, які співпрацювали з німецьким Третім рейхом, у злочинах проти поляків у 1925–1950 роках.
Документ засудили Україна, США, Ізраїль і Франція. В ОБСЄ вважають, що він обмежує свободу вираження поглядів. Ініціатива набуде чинності 1 березня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити