image
 |  0 17 Вересня 2021 | 17:53

Активісти закликають влаштувати бойкот заправкам «БРСМ-нафта» через фінансування московського патріархату та партії Шарія

Активісти закликають бойкотувати мережу заправок «БРСМ-нафта» через фінансування нею будівництва храмів московського патріархату та партії Шарія. Про це стало відомо з його відеоблогу.

“Якщо ви або ваші близькі є водіями, власниками автотранспорту – я закликаю вас до бойкоту цієї мережі автозаправних станції (“БРСМ-нафта”-прим.ред), яка на мій погляд, свідомо є інструментом гібридної війни проти України, яка фінансує підрозділи ФСБ - безпосередньо церкву московського патріархату і партію Шарія”, - зазначає у своєму відеоблозі Василь Лабайчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові активісти вийшли на мітинг проти будівництва храмів Московського патріархату мережею «БРСМ-нафта»

За словами Лабайчука, мережа заправок “БРСМ-нафта” та її власник Андрій Біба фінансують будівництво храмів московського патріархату там, де колишні громади УПЦ МП перейшли до Православної церкви України.

“Для нас, для “Правого сектору”, це питання принципове - ми доклали дуже багато зусиль, аби кожну з тих громад вирвати з-під впливу московської п’ятої колони. І тут з’являється той, хто цю всю історію псує і допомагає структурам ФСБ повертати свої щупальця в кожну із цих громад, кожне із цих сіл”, - каже член Проводу "Правого сектору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє людей постраждало через черговий вибух на заправці «БРСМ-нафта» (ФОТО)

В якості останніх прикладів Василь Лабайчук наводить будівництво нових храмів московського патріархату на Тернопільщині у селах Кути, Башуки, Людвище, Гніздичне, де “Правий сектор” допомагав громадам покинути лоно УПЦ МП.

Також, у середу львівський осередок “Правого сектору” провів мітинг біля заправки “БРСМ-нафта” з вимогою припинити фінансувати будівництво храмів РПЦ в Україні.

Як повідомлялось раніше, журналісти-розлідувачі bihus.info знайшли докази фінансування мережею “БРСМ-нафта” партії Шарія. Також, власник “БРСМ-нафта” Андрій Біба та його дружина Світлана у 2019 році були нагороджені орденами та медалями від патріарха РПЦ Кирила, зокрема медаллю “Патріарша подяка”.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити