image
 |  5 23 Березня 2021 | 16:19

Анатолій Вітів: Правоохоронна система не помічає сепаратистів, але охоче розправляється з захисниками України

Можна по-різному ставитися до подій під Офісом Президента 20 березня, коли відбувалася акція на підтримку Сергія Стерненка. Але не можна заперечувати просту істину: українські суди, прокуратура та поліція глибоко інфіковані корупцією. Ще гірше те, що вони стали інструментами для зведення рахунків з українськими патріотами і учасниками російсько-української війни.

Про це написав на своїй сторінці в соцмережі facebook голова Волинської «Свободи», керівник фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді Анатолій Вітів.

"Правоохоронна система не помічає сепаратистів, російських бойовиків та зрадників. Крізь пальці дивиться на корупціонерів. Але охоче розправляється з тими, хто захищає Україну з допомогою сфальшованих кримінальних справ. Серед жертв так званого правосуддя сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь, волонтер Юлія Кузьменко, ветеранка Вікторія Котеленець ("Фортуна") і багато інших.

Фабрикування справ проти учасників російсько-української війни розпочалося за президентства Порошенка. Дехто досі перебуває за гратами без оголошення вироку. А за часів Зеленського і з поверненням з Росії Портнова воно отримало нове продовження. Росія руками української правоохоронної і судової системи проводить спецоперацію з дискредитації українських воїнів, добровольців та волонтерів. Апофеозом цього дійства стала справа Шеремета. А заочними суддями в ній виступили міністр МВС Аваков і президент Зеленський.

З арешту головного фігуранта справи Андрія Антоненка (Ріфа) минуло майже півтора року. Вироку досі немає. А версії слідства не витримують критики. Судді виконують політичне замовлення зверху і не наважуються визнати, що справа провалилася. Якщо досі немає вироку, значить доказова база відсутня, а справа шита білими нитками. Людина не може кілька років перебувати у в'язниці лише тому, що про її злочин колись публічно заявили посадові особи на чолі з президентом. А тепер їм забракло мужності визнати свою помилку. Хтось має понести не лише політичну, а й кримінальну відповідальність за необгрунтовані звинувачення. І ці хтось у першу чергу міністр МВС Арсен Аваков та президент Володимир Зеленський", - написав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Сівак: Наша мета - підтримка волинського фермера задля зростання економічного потенціалу і добробуту краю

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити