image
 |  4 21 Жовтня 2020 | 11:26

Анатолій Вітів: Від вибору 25 жовтня залежить ваш добробут та розвиток громад наступні 5 років*

25 жовтня волиняни обиратимуть місцеву владу. Від того, кого підтримають люди, залежить їх життя і розвиток громад у наступні 5 років. Ці роки можуть стати роками розбудови і творення. А можуть бути просто змарновані.

Знаю, що у суспільстві зараз панує серйозне розчарування. Багато хто не планує брати участь у виборах. Мовляв: усі там однакові, від мене нічого не залежить, вибирати немає з кого. Але такі думки є помилковими. І грають на руку нечесним кандидатам, перебіжчикам-тушкам та любителям купувати голоси. Їм то якраз вигідно поширювати вірус зневіри. А потім, на фоні пасивності суспільства. стати депутатами, очолити села та міста.

Якщо на вибори не прийдете ви, долю вашого міста чи села вирішать за вас. З допомогою маніпуляції свідомістю довірливих, але наївних і простодушних людей. З використанням методів підкупу. З залученням адміністративного ресурсу.

Чи будуть обрані за допомогою таких засобів депутати відстоювати потім ваші інтереси у радах? Дбатимуть про залучення інвестицій, розвиток та розбудову громад? Дуже сумніваюся. Зате не сумніваюся, що вони наступні 5 років будуть дерибанити комунальне майно. Просуватимуть різні схеми. Наживатимуться на місцевому бюджеті, прикриваючись владним статусом.

Але, скажете ви, за кого нам голосувати? Більшість учасників виборчих перегонів є типовими політичними проєктами. Ще пару місяців назад про їх існування ніхто не здогадувався. А зараз вони присутні буквально скрізь. Хіба можна віддавати за таких свій голос?

Частина з претендентів на місця у радах – раптово воскреслі партії, які 5 років перебували у режимі сну. І прокинулися за місяць до 25 жовтня. Деякі партії з привабливими назвами, які беруть участь у виборах, прихистили у себе колишніх регіоналів. Інші буквально нашпиговані тушками-перебіжчиками, які проміняли не одну політичну силу. А ще ж є кандидати у депутати з темним корупційним минулим. Учасники різних схем та любителі поживитися майном громади…

Так, ви праві. Обирати дійсно нелегко. Проте не всі політичні сили і не всі кандидати у депутати чи на посади голів громад є саме такі. Серед деформованої української політичної системи існують винятки з правил. Це партії, побудовані на ідеології та світогляді, а не на грошах, окремих персоналіях і обслуговуванні інтересів того чи іншого олігарха. На Волині цією партією є «Свобода».

Звісно, ми неідеальні, як і все українське суспільство. Можливо, не самі розпіарені та відомі. Але, принаймні, в нас немає тушок-перебіжчиків, причетності до корупційних скандалів, земельних афер. А також колишніх регіоналів та любителів Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анатолій Вітів: «Свобода» - ті, хто тримають слово*

«Свободі» нещодавно виповнилося 29 років. Погодьтеся, не кожна партія в Україні може похвалитися таким солідним віком. Бо більшість з партій є звичайнісінькими проєктами-маріонетками з яскравим, але короткостроковим життям. І вже давно пішли у небуття. Зараз вже і не пригадати назв політсил, які ще пару років тому гриміли рекламою на всіх телеканалах і білбордах. Те саме трапилося б і з «Свободою», якби вона належала до штучних політичних утворень. Адже 29 років – це дійсно великий термін. Проте, ми існуємо. Тому що ми інші. Справжні.

«Свобода» – одна з найстаріших партій України. Але водночас повна енергії, молодості та сили. За ці роки було різне: перемоги і поразки, злети та падіння. Не завжди все вдавалося. Іноді ми робили помилки. Іноді програвали. Однак, вистояли, набралися досвіду, стали мудріші. Багато що пережили та зрозуміли. І йдемо вперед. Бо ідеологічні світоглядні партії не зникають чи розчиняються у просторі. Не стають жертвами тушкування. А залишаються, попри обставини.

«Свобода» йде у місцеві ради для того, щоб слідувати своїй програмі. Ми маємо бачення розвитку області і окремих громад. Ми мислимо стратегічно і на перспективу. Ми не фіктивна політична сила, а монолітна команда. У нашій організації діють певні принципи і існує дисципліна. Для нас важливий імідж партії та наша репутація. Що про нас скажуть люди. Бо, на відміну від інших, ми звикли відповідати за свої вчинки та слова. А не ховатися за спинами чи раптово, як хамелеони, змінювати свій колір.

Ми звикли бути чесними з виборцями. Говорити те, що думаємо. Не вдавати з себе тих, ким ми не є. І давати лише такі обіцянки, які можна виконати. Хоча б частково. Тому не пропонуємо захмарних проєктів.

Чудес на світі не буває. А якщо і є, то вони – наслідок серйозної послідовної і системної роботи. У випадку України – перезавантаження усього державного механізму, який прогнилий і корумпований.

Не забуваймо: 25 жовтня місцеві вибори. Тому якщо вам обіцяють щось, що більше нагадує красиву казку, не вірте їм. Це – один з способів введення в оману.

«Що тоді обіцяє «Свобода?», - спитаєте ви. Ми обіцяємо кілька речей. Дбати про розвиток та добробут усіх громад. Відстоювати національні та соціальні права українців. Не зраджувати і не перефарбовуватися. Не красти і не давати красти іншим. Бути щирими і відвертими. Бути єдиною командою. Бути собою.

Анатолій Вітів, голова Волинської «Свободи», депутат Волинської облради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити