image
 |  0 11 Березня 2019 | 14:58

Андрій Іллєнко зустрівся з мешканцями Володимира-Волинського

Народний депутат України від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко зустрівся з мешканцями Володимира-Волинського та розповів, чому варто йти на вибори; пояснив, чому другий тур – це не суперечка рейтингів та чому варто голосувати за кандидата від об’єднаних сил націоналістів Руслана Кошулинського. 

Про це інформує «ВолиньUA».

Кошулинський керував державою і був солдатом на фронті

2019 рік є рубіжним для нашої держави. Спочатку маємо президентські вибори, у жовтні – парламентські, а там не за горами – і місцеві вибори. Коли закінчимо цей виборчий цикл, будемо розуміти, як далі розвиватиметься наша держава. Якби не було зовнішніх та інших загроз, то ми і б і до виборів ставилися спокійніше. А у нас – війна, надзвичайно складна економічна ситуація, панує олігархічна система, яку не вдалося демонтувати. І зрозуміло, що кожні вибори – це випробування на міцність нашої держави.

Вибори, які будуть зараз, суттєво відрізняються від виборів 2014 року. Тоді у суспільстві була певна накрученість, з одного боку – людьми зманіпулювали, а з іншого – вибори були важливі як сам факт існування держави. Сьогодні ми робимо вибір, який визначатиме шлях, яким буде рухатися країна не лише найближчі 5 років. Права на помилку у нас немає, тому що обиратимемо не просто президента, гаранта Конституції, – обиратимемо Вверховного Головнокомандуючого під час війни. І ціна помилки тут – рівна катастрофі.

Сьогодні використовують багато маніпулятивних технологій, тож виборцю доволі важко розібратися, де – правда, а де – вигадка. На жаль, більшість ЗМІ знаходиться в олігархічних руках, і вони фільтрують інформацію, яка надходить до людей. ВО «Свобода», як завжди, йде тим шляхом, яким має йти справжня політична сила, яка хоче спиратися на народну підтримку. Ми йдемо через пряме спілкування, тому наш кандидат Руслан Кошулинський щодня проводить у різних областях по 8-10 зустрічей.

Руслан Кошулинський у минулому скликані парламенту був віце-спікером Верховної Ради від опозиції. Під час Революції гідності, коли розстрілювали людей, він витягував поранених хз Майдану. А через декілька годин був єдиним, хто міг зібрати екстрене засідання Верховної Ради, на якому ухвалили рішення про припинення кровопролиття. Тоді у парламенті була сформована більшість, непідконтрольна Януковичу. Останній втік, уряд розбігся – і кілька днів Кошулинський фактично був керівником держави. Він виявився потрібною людиною у потрібний момент. Невідомо, що було б, якби на його місці був хтось інший, менш відповідальний, без лідерських якостей і вміння діяти в екстремальних ситуаціях. У цій ситуації він показав себе людиною державного мислення і впорався з усіма завданнями, які перед ним стояли. Овацій не вимагав і під камери не робив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще за армію фінансування міліції, СБУ та прокуратури на 5 році війни – нонсенс, - Андрій Іллєнко

У кінці 2014 року він пішов на фронт звичайним сержантом і повітора року відбув на фронті. З усіх людей, які були на таких посадах, як Кошулинський, – це дійсно єдиний випадок людини, яка реально брала участь у боях як солдат. З одного боку, він декілька днів керував державою, з іншого – має досвід, як солдат на фронті. Це унікальне поєднання дає йому можливість бути ефективним Головнокомандувачем. І не забуваймо, що Кошулинський – кандидат не лише від «Свободи», його підтримує ряд інших патріотичних, націоналістичних та громадських організацій.

Другий тур – це не суперечка рейтингів

У бюлетені серед 39 кандидатів націоналіст – тільки один. Статистика каже, що в Україні є мінімум 10% твердого націонал-патріотичного виборця. І якщо ці люди прийдуть на виборчі дільниці та в першому турі проголосують за Кошулинського, то з великою ймовірністю він має всі шанси потрапити до другого туру. А другий тур – це не суперечка рейтингів. Вони не мають значення в ньому. Має значення лише антирейтинг, тобто – недовіра. У другому турі люди голосують уже не за кандидата, а проти кандидата. Кошулинський практично не має антирейтингу і перемагає в другому турі кожного, так званого лідера рейтингів.

Виборцю нав’язують думку з двома-трьома прізвищами кандидатів і закликають обирати між ними. Це – маніпуляція, і саме тому ми ходимо колами 28 років. Мені теж кажуть: «Я проголосую за Кошулинського, а він не пройде у другий тур – і мій голос пропаде». Пояснюю, для того і придуманий другий тур, бо у першому ми голосуємо за людей, які нам найближчі. Голосуючи за них у першому турі, ми даємо їм шанс власне і пройти у другий тур, а вже в ньому виходимо з тієї ситуації, яка буде.

Скажу як виборець: голосуючи за Кошулинського, я спокійний – мій голос не пропаде у будь-якому випадку. Мій голос буде – за націоналістичну ідею, за патріота, за людину, якій я довіряю, поважаю і програму якого розділяю. А от якщо проголосую за покидька, тоді мій голос пропаде – і ніякої користі ні мені, ні Україні від цього не буде. Мені набридли ці маніпуляції і вибори без виборів. Треба голосувати за добро і дати йому шанс, щоб у другому турі ми не обирали між двома злами менше, а й у другому турі голосували за добро.

Надалі більше години зустріч проходила у формі діалогу. Зокрема Андрій Іллєнко розповідав про роботу парламенту, адже людей обурює той факт, що нардепи систематично прогулюють сесійні засідання. Розповів про економічну складову програми Руслана Кошулинського іа про те, що стратегічні підприємства мають бути у власності держави. Людей цікавило й важливе питання – повернення 51-ій бригаді її назви, адже ця бригада однією з перших вирушила на схід боронити Україну. Андрій Іллєнко запевнив, що візьме це важливе для волинян питання під особистий контроль.

Ярослава Вознюк

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити