image
 |  0 30 Березня 2018 | 07:13

Антикорупційна прокуратура оскаржить догану її прокурору у справі Мартиненка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить у суді догану Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокуратури прокурору САП Андрію Перову, який веде справу екс-нардепа від "Народного фронту" Миколи Мартиненка.
Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу Антикорупційної прокуратури у Facebook.
САП вважає процес щодо Перова "спробою усунення прокурора від справи через його професійну діяльність та принципову позицію у кримінальному провадженні за підозрою Мартиненка".
"Ті обставини, які склались навколо дисциплінарного провадження стосовно вищезгаданого прокурора, не дозволяють із впевненістю казати про прозорість його проведення та неупередженість осіб, які брали участь у прийнятті кінцевого рішення", - йдеться в повідомленні.

У САП переконані, що скарги адвокатів екс-депутата мають на меті "штучно створити умови для відведення прокурора від участі у справі".
"Сподіваємось на успішне відстоювання своє позиції в суді прокурором, яке завершиться ухваленням справедливого та законного рішення", - підсумували у САП.

Як відомо, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокуратури винесла догану за неналежну поведінку в суді прокурору САП Андрію Перову у справі Мартиненка.
За словами адвоката екс-депутата, комісія також винесла окрему заяву про те, що Перов тиснув на членів КДКП.
Раніше журналісти програми "Схеми" у своєму розслідуванні відзначали конфлікт інтересів у цій справі.
За їхніми даними, скаргу адвоката на Перова підтримав його колишній соратник, а нині член дисциплінарної комісії Віктор Шемчук.
Журналісти вважають, що Шевчук може бути зацікавлений у сприянні Мартиненку.
Як «ВолиньUA» уже повідомляло, прокурора у справі Мартиненка намагаються відсторонити від судового процесу.
Як повідомлялося, у жовтні 2017 року НАБУ й САП повідомили про підозру у заволодінні майном "Енергоатома" Мартиненку й його ймовірному спільнику, керівнику структурного підрозділу ДП "НАЕК "Енергоатом".
Як відомо, екс-депутата підозрюють за:
- ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК (організація заволодіння організованою групою чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великому розмірі);
- ч.1 ст.255 КК (створення злочинної організації з метою вчинення особливо тяжких злочинів, керівництві такою організацією, участі у ній та у злочинах, вчинюваних такою організацією);
- ч.3 ст.27, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191 КК (організація заволодіння злочинною організацією чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великому розмірі);
- ч.3 ст.27, ч.4 ст.28, ч.3 ст.209 КК (організація відмивання злочинною організацією доходів, одержаних злочинним шляхом, вчиненого в особливо великому розмірі).
9 січня 2018 року екс-голові комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Миколі Мартиненку та його захисникам відкрили доступ до матеріалів кримінального провадження.
Читайте також: "Ядерне збагачення Миколи Мартиненка".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити