image
 |  0 24 Травня 2018 | 06:54

Антикорупційний суд: депутатам залишилося понад 1700 поправок

Верховна Рада продовжить у четвер розгляд у другому читанні президентського законопроекту №7440 «Про Вищий Антикорупційних суд» та планує розглянути призначення суддів Конституційного суду за своєю квотою.


Про це йдеться у порядку денному Ради, оприлюдненому на сайті парламенту.
Після розгляду законопроекту про ВАС планується розглянути ще більше 60 питань.
Зокрема, заплановано розглянути вето Президента до закону «Про приватну детективну (розшукову) діяльність», денонсацію Конвенції Міжнародної організації праці про використання праці жінок на підземних роботах у шахтах будь-якого роду № 4.
Декілька урядових законопроектів планується розглянути у першому читанні, зокрема №6350  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування» та №7306 «Про Митний тариф України», №6534-1 «Про внесення змін до статті 133 Податкового кодексу України (щодо забезпечення внесення пенсійних фондів до Реєстру неприбуткових установ та організацій)».
Після розгляду цих законопроектів депутати планують перейти до питання обрання суддів КСУ.
Далі у переліку питань стоять  законопроекти уряду №4591 «Про Установу бізнес-омбудсмена» та №2216а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності технологічних парків».
Як повідомлялося, у середу депутати розпочали розгляд у другому читанні законопроекту №7440 про Антикорупційних суд, розглянувши більше 200 із 1927 поправок.
Раніше перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко наголошувала, що час розгляду законопроекту залежатиме від узгодження з МВФ та фракціями деяких положень законопроекту, зокрема щодо процедури подолання вето громадської ради міжнародних експертів на кандидатів у судді. За її словами, в разі постатейного розгляду парламент зможе вийти на ухвалення законопроекту на наступному пленарному тижні. Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається на ухвалення законопроекту у четвер.
Станом на середу, 23 травня, консультації з МВФ були безрезультатними і повинні були продовжились ввечері цього ж дня. Ухвалення закону є однією з умов надання Україні чергового траншу МВФ.
21 травня Комітет з питань правової політики та правосуддя погодив текст законопроекту до другого читання без ряду положень, що ще не були узгоджені з МВФ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити