image
 |  5 22 Липня 2022 | 18:19

Арештували додаткові активи Медведчука і його дружини

За ініціативи Служби безпеки України арештовано додаткові активи нардепа Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, якими управляли з рф.

Про це пише УНН з посиланням на інформацію СБУ.

Так, за повідомленням, рішенням суду накладено арешт, зокрема на:

корпоративні права ТОВ зі статутним капіталом 38 млн грн

банківські рахунки на 1,3 млн грн

дві земельні ділянки площею 3 і 5 га

приміщення двох готельних комплексів площею 4,5 та 2,4 тис. квадратних метрів.

«За даними СБУ, бенефіціарними власниками цих активів є громадянин рф, Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Відповідне рішення суду прийняте за матеріалами Служби безпеки, яка документує і викриває схеми легалізації в Україні російських грошей, спрямованих на фінансування антиукраїнської діяльності»,- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що схема полягала у заведенні коштів з російських банків на зареєстроване в Україні ТОВ, власником якого є громадянин рф.

«Ці гроші надходили під виглядом потреб на утримання та оплату оренди двох готельних комплексів у Івано-Франківській та Закарпатській областях, котрі через низку українських компаній належать Оксані Марченко. У ході досудового розслідування СБУ отримала беззаперечні докази, що управління ними здійснювалося безпосередньо з росії, і встановила весь перелік цих російських суб’єктів», - інформує СБУ.

Досудове розслідування триває і здійснюється за такими статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1 ст. 110-2 – фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України

ч. 2 ст. 209 – легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська армія видихається, Україна може перейти у наступ - британська розвідка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити