image
 |  2 1 Березня 2019 | 12:55

Архієпископ Московського патріархату купив квартиру у Києві за $150 тисяч

Вікарій Київської Митрополії УПЦ МП архієпископ Бучанський Пантелеймон купив квартиру на Березняках у Києві за понад 4 млн грн. Про це свідчать дані Держреєстру майнових прав на нерухоме майно.У миру архієпископа Пантелеймона звати Бащук Віктор Романович. 19 лютого цього року він купив трикімнатну квартиру площею майже 103 кв м на проспекті Павла Тичини, 16/2.

Як свідчать дані сайтів столичних агентств нерухомості, трикімнатні квартири у будинку на проспекті Павла Тичини, 16/2 орієнтовно такої ж площі, яку купив архієпископ Пантелеймон, продають від $180 тис.

 За даними джерел «Наших грошей», архієпископ купив свою квартиру за понад 4 млн грн, тобто щонайменше за $150 тис. Всі кошти за квартиру вже виплачені.

Віктор Бащук був пострижений в монашество у 1986 році. Він навчався у Московській духовній академії. У 1996 році був прийнятий у число братії Києво-Печерської лаври. Був намісником Глинської пустині. У січні 2016 року рішенням Синоду УПЦ МП був назначений архієпископом Бучанським, вікарієм Київської митрополії.

 За даними держреєстру нерухомості, архієпископ Пантелеймон (Віктор Бащук) також є власником квартири на Печерську у Києві – на вул. Московській, 36. Ця квартира перебуває в іпотеці в «Укрсоцбанку», де Бащук у 2008 році взяв кредит на $20 тис. Крім того, як свідчить держреєстр МВС, у 2013 році Бащук став власником автомобіля Volkswagen Touareg (2013 р.в.), а у 2014 році – автомобіля Volkswagen Caravelle (2009 р.в.).

Нагадаємо, 13 лютого в гучну історію потрапив ще один вікарій Київської митрополії – єпископ Макарівський Гедеон (у миру – Харон Юрій Самуїлович). У той день прикордонники не дозволили йому в’їхати на територію України. Було встановлено, що він має три громадянства (України, Росії та США) і у червні 2018 року він був позбавлений громадянства України. Єпископ Гедеон є настоятелем Десятинного Різдва Пресвятої Богородиці монастиря в Києві – самобуд біля Музею історії України, що викликав протести киян.

Також вікарієм Київської митрополії УПЦ МП є скандально відомий намісник Києво-Печерської лаври Павло (Петро Лебідь). У листопаді СБУ провела у нього обшуки у рамках кримінального провадження за ч.2 ст.161 ККУ. У січні цього року міністр культури заявив, що під час інвентаризації Києво-Печерської лаври виявили зникнення кількох цінних ікон, відкриті кримінальні провадження. У 2016 році журналіст Михайло Ткач виявив оголошення про продаж за 34 млн грн маєтку владики Павла у с. Вороньків під Києвом.

Як відомо, наприкінці грудня 2018 року президент підписав закон, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії. В УПЦ МП заявили, що не погодяться на перейменування та будуть захищати свої права.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити