image
 |  4 1 Травня 2019 | 17:15

Автентичні двері у Луцьку стануть окрасою міста (ВІДЕО)

Цього року планують реконструюють знамениті зелені двері у будівлі, що на вулиці Словацького у Луцьку.

Роботи проведуть за співфінансування бюджету міста та власника приміщення, – повідомляє «Суспільне Волинь».

Двері виготовили наприкінці ХІХ століття. До сьогодні вони зберегли автентичний різьблений стиль з кованими елементами.

За словами начальника відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міськради Петра Троневича, дерево у хорошому стані та підлягає відновленню.

Будівлю орендує Волинський окружний адміністративний суд. Коли був ремонт, двері хотіли демонтувати, але жителі міста наполягали їх зберегти.

Реставрацію дверей за 50 тисяч гривень проведуть львівські фахівці.

Загалом цього року у Луцьку за реалізації програми «Автентичний Луцьк» планують зробити реконструкцію 5 дверей на об’єктах культурної спадщини. Переважно ці об’єкти перебувають у центральній частині міста.

Читайте також: Твоє місто: автентичні двері міста Луцька (ФОТО)

Лучани, з якими поспілкувались журналісти «UA: Волинь», позитивно ставляться до такого рішення та впевнені, що такі двері стануть свого роду окрасою міста.

Нагадаємо, що автором програми «Автентичний Луцьк» є депутат Луцької міської ради від фракції ВО «Свобода» Андрій Білан.

  

Минулого тижня, Луцька міськрада підтримала програму реставрації історичних вхідних дверей та вікон будинків у місті Луцьку на 2019-2020 роки «Автентичний Луцьк».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити