image
 |  0 2 Грудня 2019 | 10:25

Авто, у якому розстріляли дитину в центрі Києва, належить фігуранту розслідування з фінансування тероризму

Автомобіль Range Rover, у якому сьогодні вбили трирічного сина бізнесмена і депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва, належить фірмі, яка фігурує в кримінальному провадженні правоохоронців щодо фінансування тероризму на Донбасі.

Про це “Слідство.Інфо” довідалося з реєстру судових рішень. Ідеться про компанію “Донукпроектніі”. У цієї фірми Соболєв орендує машину Range Rover 2013 року випуску, про що депутат сам вказує у своїй декларації. З двох різних джерел в правоохоронних органах ми отримали підтвердження, що автівку цієї компанії розстріляли в центрі Києва сьогодні, 1-го грудня.

Фірма “Донукрпроектніі” раніше була зареєстрована в Донецьку, а її засновником, за даними YouControl, був В’ячеслав Соболєв. “Донукпроектніі” фігурує в кримінальному провадженні за підозрою у фінансуванні тероризму на непідконтрольних офіційному Києву територіях.

За даними слідства, “Донукпроектніі” та низка інших фірм, до яких у минулому Соболєв теж мав безпосередній стосунок, використовували для легалізації коштів, які отримали від ведення незаконного бізнесу у так званих “ЛНР” та “ДНР”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина у центрі Києва: Стало відомо, в кого цілився кілер

З тексту судової ухвали видно, що з лютого 2006-го до січня 2017 року ці компанії здійснили між собою фінансові операції на суму майже 678 мільйонів гривень. Серед таких фірм правоохоронці вказують, зокрема, й компанії, які володіли мережею супермаркетів з назвою “Обжора”. В’ячеслав Соболєв був у засновниках однієї з таких компаній до 2007-го року.

До 2014 року на території Донецької області працювала мережа супермаркетів “Обжора”. Як зазначає слідство, після захоплення терористичною організацією “ДНР” частини Донецької області, компанія там продовжила працювати.

Нагадаємо, що сьогодні близько 17 години невідомий розстріляв чорний Range Rover, внаслідок чого загинула трирічна дитина. Як заявили в поліції, “цілилися в громадянина С.”, а влучили в хлопчика: “Від отриманого вогнепального поранення дитина померла у кареті «швидкої» дорогою до лікарні. За фактом вбивства розпочато кримінальне провадження”.

Напад стався у середмісті столиці. Дитина померла дорогою до лікарні. Поліція наразі розшукує зловмисника.

Пізніше сам В’ячеслав Соболєв підтвердив ЗМІ інформацію про те, що трагедія сталася в його сім’ї. Про це він сказав телефоном “ТСН”.

В’ячеслав Соболєв є депутатом Київської обласної ради, нині він входить у фракцію “Солідарність”. Також на його сім’ю зареєстрована низка компаній. Також у різні часи перебував на топових державних посадах. Зокрема, він працював в РНБО та очолював компанію зі структури “НАК Нафтогаз України”. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити