image
 |  4 29 Жовтня 2018 | 20:00

Злочинці, які напали на волинського адвоката, можуть залишитись без захисту

Рада адвокатів Волинської області вимагає швидкого розслідування та радикальних дії з боку поліції у справі розбійного нападу на відомого юриста Сергія Сафулька.
Про це повідомляють Волинські новини.
Адвокати заявили, що контролюватимуть хід розслідування, бо лише злочинці, переконані у безкарності, могли вчинити злочин щодо адвоката. Адже відповідно до професійної етики, адвокати можуть відмовитись захищати особу, причетну до вчинення злочину щодо колеги.
Відкрите звернення у зв'язку з розбійним нападом на адвоката Сафулька С.Ф. Рада адвокатів Волині опублікувала на своїй сторінці у Фейсбук.
Нагадаємо, у ніч на 25 жовтня зловмисники проникли у будинок адвоката у селі Зміїнець Княгининівської ОТГ, застосували насилля та викрали понад 40 тисяч доларів та дорогоцінності. Після нападу Сергій Сафулько та його дружина потрапили у лікарню.
"Адвокатська спільнота вкрай стурбована жахливою подією, яка стосується вчинення злочину щодо адвоката та його сім’ї. З огляду на обставини вчинення кримінального правопорушення зловмисникам було відомо, що вони вчиняють злочин щодо адвоката. Не виключно, що кримінальне правопорушення вчинене в зв’язку з адвокатською діяльністю Сафулька С.Ф.", - йдеться у повідомленні.
"Враховуючи резонансний характер справи, Рада адвокатів Волинської області вимагає радикальних та рішучих дій поліції, які повинні бути направлені на швидке розслідування скоєного злочину та притягнення винних до відповідальності.
Вочевидь, злочинці переконані в безкарності за вчинене, а також в тому, що їм ніколи не доведеться звертатися за правовою допомогою, бо жоден адвокат не зможе в силу морально-етичних норм, закріплених в Правилах адвокатської етики, укласти договір про надання правової допомоги з особою, причетною до вчинення кримінального правопорушення щодо адвоката", - наголошують у Раді адвокатів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити