image
 |  5 28 Квітня 2022 | 19:45

Байден просить у Конгресу 33 мільярди для України

Президент США Джо Байден направив до Конгресу запит на надання додаткових 33 мільярдів доларів на допомогу Україні.

Про це він заявив, виступаючи у Білому домі у четвер, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні, щоб підтримати Україну, поки вона продовжує боротися, я надсилаю Конгресу запит на додатковий бюджет. Він повинен забезпечити безперебійне постачання зброї та боєприпасів відважним українським бійцям, а також продовжити надання економічної та гуманітарної допомоги українському народу", - сказав президент США.

Деталі

За його словами, це так зване додаткове фінансування призначене для "задоволення потреб українських військових у майбутні критичні тижні та місяці".

"Ця допомога забезпечить ще більше артилерії, бронетехніки, протитанкових систем, протиповітряних засобів, які досі так ефективно використовувалися на полі бою українськими воїнами", - зазначив Байден.

Контекст

Раніше стало відомо, що адміністрація Байдена надсилає до Конгресу запит на додаткове фінансування у розмірі 33 мільярдів доларів, спрямоване на підтримку України на новому етапі протягом наступних кількох місяців, поки росія продовжує свою жорстоку та безжальну війну.

Він включає фінансування безпеки, економічної та гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріуполь: за ніч окупанти нанесли 50 авіаударів, скидали фосфорні бомб

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити