image
 |  16 22 Листопада 2019 | 09:18

Берестечківський народний історичний музей відзначив новосілля (ФОТО)

У День гідності та свободи Берестечківський народний історичний музей відзначив новосілля. Музей переїхав у нове приміщення в Центрі національної пам'яті, історії та культури.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук.

"Радо відгукнувся на запрошення Берестечківського міського голови, побратимки зі "Свободи" Валентини Залевської та спільно з колегою Олександром Пирожиком відвідали це славне містечко. Сьогодні в його історії - пам'ятна подія: Берестечківський народний історичний музей переїхав у нове приміщення в Центрі національної пам'яті, історії та культури.

Символічно, що новосілля музей відзначив у День гідності та свободи. Це вже добра традиція Валентини Залевської - декілька років поспіль дарувати землякам цього дня якісь новосілля та святкові концерти. Приємно відчувати до цього й нашу побратимську причетність, адже всі ці роки наша фракція в обласній раді підтримувала й надалі підтримуватиме славне Берестечко. Зокрема й у відновленні його культурних та інфраструктурних пам'яток та об'єктів",  - йдеться в дописі.

Юрій Поліщук також констатував, що не стоїть осторонь спільної справи й Горохівська районна рада, визначальною мірою - завдяки наполегливості очільниці свободівської фракції в райраді Валентини Магурчак.

"А той факт, що народний історичний музей у Берестечку очолює теж націоналіст Олег Дергай, вселяє впевненість, що музей стане невичерпним джерелом нашої національної пам'яті та українського світогляду. Щоб козацька слава Берестечка знову гриміла по всій нашій Україні!" - додає свободівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми йшли за право бути гідними та вільними людьми у вільній країні, - Новицький

Відгукнулася на подію дописом у Фейсбук і Валентина Магурчак.

"Вітали жителів Берестечка, міського голову Валентину Залевську та директора музею Олега Дергая з цією великою подією.

Уклінно дякую фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді за сприяння у виділенні коштів, за постійну підтримку та реалізацію задумів Берестечківської міської ради.

Працюємо далі))", - написала очільниця Горохівської районної "Свободи".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити