image
 |  0 9 Серпня 2021 | 16:21

Без почуття національної честі та гідності і міцної матеріальної бази годі чекати високих результатів на Олімпіаді, - депутат Волиньради

Без почуття національної честі та гідності і міцної матеріальної бази годі чекати високих результатів від збірної на Олімпіаді.

Про це заявив депутат Волинської облради від ВО "Свобода" Анатолій Вітів, коментуючи підсумки виступу збірної України на Олімпіаді у Токіо.

Політик висловив кілька тез.

На думку Анатолія Вітіва, український спорт не користується належною увагою і підтримкою держави.

"Він існує сам по собі. Але без належної матеріальної бази досягати високих результатів на змаганнях світого рівня вкрай складно. Не дивно, що Україна на Олімпіаді в Токіо була представлена найменшою командою за всю історію участі. Вершина цинізму чиновників від спорту - коли спортсменка приїжджає на Олімпіаду без свого тренера. Не виключено, що замість тренера у Токіо поїхав якийсь чиновник".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марнотратство та недолугість чиновників, - депутат про тимчасовий міст на трасі «Львів-Луцьк»

Також голова фракції ВО "Свобода" у Волинській облраді звернув увагу на ідеологічну складову перемог у спорті.

"Влада також не зуміла забезпечити для українських спортсменів міцного ідеологічного фундаменту. Для посадовців Зеленського почуття національної честі, гордості та ідентичності є пустим звуком. Чужою та незрозумілою абстракцією. Не дивно, що формальна збірна України ніби існувала. Але по факту вона не об'єднувала спортсменів на основі єдиної ідеї і волі до перемоги. Через меншовартісних недалеких чиновників, збірна на Олімпіаді більше нагадувала конгломерат різних людей, а не цілісну команду. Звідси - масове використання російської мови у публічних виступах, теплі та дружні обійми з російськими спортсменами, дивні сентименти до представників країни-агресора.

У той же час хочу висловити вдячніть і повагу усім спортсменам, які виступали з вірою в Україну у серці. Які боролися і здобували перемоги. Які прославили свою країну на цілий світ. На наступній Олімпіаді так має виглядати вся збірна".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити