image
 |  0 11 Листопада 2021 | 15:55

Без свідомої нації не збудувати сучасну державу, - Юрій Поліщук

Без свідомої нації та патріотичного виховання не збудувати сучасну державу.

Про це у інтерв'ю заявив перший заступник голови Волинської облради, представник ВО "Свобода" Юрій Поліщук.

Політик зауважив, що важлива складова розвитку країни і її ідентичності – національна пам’ять та патріотичне виховання.

«Свобода» як жодна з політичних сил розуміє актуальність питань національного виховання та ідентичності. Адже без свідомої нації не збудувати сучасну державу. Без знання минулого не буде майбутнього. Тому ми відновлюємо базу УПА «Вовчак». Тому проводимо конкурс авторської пісні і співаної поезії «Оберіг». У нас попереду круглі історичні дати. У 2022 році – 80-річчя створення УПА. Потрібно готуватися до цих дат заздалегідь. Ми не повинні бути пасивними спостерігачами і сприймати нав’язану ззовні інтерпретацію історії, а формувати власний дискурс та захищати свою позицію.

Дуже важливий напрямок – виховання молоді. Потрібно розвивати позашкільну освіту. Нещодавно побував на спортивному орієнтуванні, організованому Центром національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства. В заході взяло участь кілька сот школярів, які дві доби змагалися на природі. Чим не чудовий приклад якісної організації виховного процесу? Нам потрібні здорові діти, обізнані зі своєю історію та минулим", - наголосив Юрій Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навантаження на область зростає, а фінансова база - ні, - перший заступник голови Волиньради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити