image
 |  0 12 Січня 2019 | 12:25

Біатлон: українські чоловіки не вразили результатами в спринтерській гонці

У Німецькому Обергофі відбулася спринтерська гонка у чоловіків. Українські спортсмени виступили не дуже вдало. Кращий результат - 25 місце Дмитра Підручного.

"Напередодні спринтерської гонки у чоловіків Оберхоф показав свій важкий норовистий характер. Сильний вітер, свіжий сніг, приправлені туманом - повний набір традиційного оберхофского коктейлю!

Незважаючи на важкі погодні умови, семеро атлетів зуміли повністю впоратися з роботою на вогневих рубежах, і саме стовідсоткова точність дозволила здобути свою першу перемогу в Кубку світу Олександру Логінову. Росіянин видав кращий фінішне коло в гонці, не залишивши шансів лідеру Кубка світу Йоханнес Бе, який з одним колом штрафу став сьогодні другим.

А ось за третю позицію розгорнулася справжня драматична боротьба! Довгий час на бронзу претендував Мартен Фуркад. Але на початку року француз часто не відрізняється оптимальними кондиціями, і, промахнувшись один раз в лежанні, на дистанції березня не відігравав, а, навпаки, втрачав секунди. І проміжну третю позицію Фуркада успішно атакували два представника німецької збірної - Бенедикт Долль і Арнд Пайффер.

Серед наших хлопців ніхто не зумів відзначитися хорошою точністю: троє українців двічі заходили на коло штрафу, а Артем Прима допустив три промахи. Завдяки більш високій швидкості кращий результат в команді показав Дмитро Підручний - і по чистому ходу, і в підсумковому протоколі у капітана команди 25-я позиція.

Кубкові очки зумів набрати також Сергій Семенов з 37-м результатом, а Артем Прима зумів потрапити в гонку переслідування, показавши в спринті 48-ий час. Руслан Ткаленко, вперше вийшов в цьому сезоні в гонці Кубка світу, зупинився в одному кроці від топ-60: всього п'яти секунд не вистачило йому на фініші, щоб пробитися в суботній персьют ", - повідомляє - biathlon.com.ua

Спринт. Чоловіки

1. Олександр Логінов (0 + 0) 25: 50,9

2. Йоханнес Тінгнес Бе (0 + 1) +25,2

3. Себастьян Самуельсон (0 + 0) 36,8

...

25. Дмитро Підручний (0 + 2) +2: 05,0

37. Сергій Семенов (1 + 1) +2: 26,8

48. Артем Прима (0 + 3) +2: 47,2

61. Руслан Ткаленко (1 + 1) +3: 07,3

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна збільшує торгівлю з Росією

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити